Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο ντοκουμέντο - Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβαζ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τουλάχιστον τρία βίντεο βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών αρχών από την προσέγγιση και τη διαφυγή των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ, οι οποίοι πολύ πιθανόν να προέρχονται από γραφείο ενοικιάσεως εκτελεστών του εξωτερικού, όπως αναφέρουν τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλήματος κατά Ζωής. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΪ, οι αρχές έχουν χαρτογραφήσει ένα μέρος των διαδρομών που ακολούθησαν οι δράστες και επιχειρούν να επεκτείνουν ουσιαστικά την ακτίνα κίνησής τους, αναζητώντας επιπλέον βιντεοληπτικό υλικό. 

Τονίζουμε πως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε και ο ίδιος είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να ζητήσει τη γρήγορη εξυχνίαση της υπόθεσης. 

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ο δεύτερος αυτόπτης που ήταν μπροστά στο σοκαριστικό συμβάν, αυτό της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1 για τα όσα είδε. «Ήμουν μπροστά στο συμβάν και είδα τους δολοφόνους να ρίχνουν δύο σφαίρες στον Γιώργο Καραϊβάζ. Έπειτα ο Γιώργος έπεσε στο δρόμο και ο δράστης του έριξε τέσσερις φορές στο κεφάλι. Αυτά είδα και δεν άντεξα, έφυγα αμέσως». Όπως δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος να σημειωθεί πως ήδη έχει καταθέσει στις αρχές βρισκόταν σε απόσταση πέντε μέτρων από το σημείο, ενώ ερωτηθείς για το αν είχαν βάλει στο όπλο σιγαστήρα, ο μάρτυρας δήλωσε πως ναι.

«Από τις 13 βολές, οι 10 σφαίρες πέτυχαν τον δημοσιογράφο» δήλωσε ο βαλλιστικός αναλυτής, κ. Ραυτογιάννης, ο οποίος συμπλήρωσε πως η χρήση του σιγαστήρα από τους δράστες δηλώνει πως, θέλησαν να αποφύγουν με αυτό τον τρόπο την παρουσία περιοίκων στο σημείο. 

Το αυτοκίνητο του άτυχου δημοσιογράφου έχει οδηγηθεί από το απόγευμα της Παρασκευής σε αποστειρωμένο χώρο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή καθώς οι αρχές πρόκειται να εξετάσουν εάν είχε τοποθετηθεί σε αυτό συσκευή GPS. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το αυτοκίνητο «θα γίνει βίδες».

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα