Η «Γέφυρα της Πανδημίας»: Πάρτι κινδύνου δίπλα στα διερχόμενα τρένα

gefura
kedenews

Τη ζωή τους "κορώνα-γράμματα" παίζουν δεκάδες νέοι αλλά και οικογένειες που στις μέρες της πανδημίας και των απαγορεύσεων της εξόδου έχουν βρει διέξοδο τη "βόλτα κινδύνου" στη γέφυρα γέφυρα της ΕΡΓΟΣΕ, πάνω από τη Λεωφόρο Αθηνών – Κορίνθου, ανάμεσα σε Χαϊδάρι και Ασπρόπυργο.

Η γέφυρα έχει γίνει must τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και σε αυτό βοήθησε η πανδημία. Οι συνεχείς περιορισμοί στις μετακινήσεις, τα κλειστά μαγαζιά, τα sms για άσκηση κι άλλα πολλά ανέβασαν παρέες και περιπατητές σε μονοπάτια που από τη μια κρύβουν κίνδυνο και από την άλλη απαιτούν ρίσκο.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του kedenews , στα παρακάτω video το τρένο περνά κυριολεκτικά ξυστά από τον κόσμο που αράζει στα μόλις 60 εκατοστών περβάζια και κατέγραψε τα σκουριασμένα συρματοπλέγματα και την απουσία προστατευτικών. Αδράνεια ή αμέλεια; Σίγουρα η γέφυρα δεν ενδείκνυται για χαλαρές βόλτες, παρόλο που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, η χρήση της είναι καθαρά και μόνο για τη μεταφορά των εμπορευμάτων μέσω τρένων και αναμφίβολα απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων ασφαλείας προτού συμβεί κάποιο μοιραίο ατύχημα και θρηνήσουμε θύματα.

«Μια χαρά, τέλεια είναι εδώ πάνω!». Με αυτήν την ατάκα απαντά στο kedenews.gr παρέα εφήβων, σε ερώτηση για το αν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από αυτή τη μορφή «ψυχαγωγίας». Γιατί ναι μεν η βόλτα πάνω στη γέφυρα σε ωθεί να δοκιμάσεις τις αντοχές σου, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη, ωστόσο, ενέχει πολλούς κινδύνους και παγίδες. Και το χειρότερο είναι ότι εκεί πάνω ανεβαίνουν ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά!

skaramagas-gefura
kedenews

Μάλιστα  έχουν ήδη καταγραφεί τρία περιστατικά με τη ρίψη αντικειμένων και πετρών από ψηλά στα οχήματα που διέρχονται τη Λεωφόρο και αν σε αυτές τις περιπτώσεις οι οδηγοί στάθηκαν τυχεροί κανείς δεν μπορεί να πει για την επόμενη.

Φλώρα Κριεκούκη