Δολοφονία Καραϊβάζ: Τις επικοινωνίες κρατουμένων εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Οικία Καραϊβάζ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε πληρωμένους εκτελεστές που είχαν εντολή να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο έχουν στρέψει οι αστυνομικές αρχές την προσοχή τους, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία για τους δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. 

Αυτή τη στιγμή, τα στελέχη Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν εντολές εξόντωσης ή τουλάχιστον πληροφορίες για τους εντολείς της δολοφονίας από τις φυλακές. 

Έρευνες στα κινητά τηλέφωνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται κάμερες για να δουν και πριν και μετά προς τα πού κατευθύνθηκαν οι δράστες. Και σε άλλες περιπτώσεις συμβολαίων θανάτου έχει βρεθεί το δρομολόγιο των δραστών ακόμα και σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης.

Τα «συμβόλαια θανάτου» έχουν ένα μικρό βαθμό εξιχνίασης της τάξεως του 2-4 % γιατί οι αστυνομικοί έχουν υπόνοιες, στοιχεία από την ανάλυση των κλήσεων και από περαιτέρω στοιχεία, όμως δεν μπορούν να βρουν αποδεικτικά λόγω ακριβώς ότι οι εκτελεστές και οι ηθικοί αυτουργοί γνωρίζουν πώς να καλύπτουν τα ίχνη τους, να δημιουργούν άλλοθι και ενώ οι αστυνομικοί έχουν συγκεκριμένες υπόνοιες, για συγκεκριμένα πρόσωπα, με βάση την αλληλουχία των επιθέσεων δεν μπορούν να απόδείξουν το οτιδήποτε.

Έρευνα γίνεται και στο κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ διότι οι Αρχές εκτιμούν ότι ίσως και από διαδικτυακές πλατφόρμες ή και από άλλα στοιχεία ακόμα κι αν έχει καταστραφεί μπορεί να γίνει αναζήτηση για να δουν τι ακριβώς έχει διαμορφωθεί στις συνομιλίες, αν είχε δεχθεί απειλές και τι είχε συμβεί τους τελευταίους μήνες.

Ενώ εκτιμούν ότι παρότι έχει ελάχιστες πιθανότητες το ενδεχόμενο να έχουν έρθει δολοφόνοι από το εξωτερικό για διάφορους λόγους.

δολοφόνοι Καραϊβάζ
© kriti360.gr

Αναζητείται το σκούτερ των δολοφόνων

Η αστυνομία εκτιμά ότι όταν δεν βρίσκονταν σε κοινή θέα, ο εκτελεστής μπήκε σε άλλο όχημα διαφυγής και ίσως άλλαξε και ρούχα, ενώ ο οδηγός της μηχανής πήγε να την εξαφανίσει. Δεν αποκλείεται τη μηχανή να την τοποθέτησαν σε κλειστό φορτηγάκι, να την πέταξαν στη θάλασσα ή να την κουκούλωσαν σε άλλη περιοχή.

Μέχρι και 5 μέρες πριν τη δολοφονία είχε δηλωθεί διψήφιος αριθμός κλοπών σκούτερ και συγκεκριμένα μαύρων Beverly. Παράλληλα, ερευνώνται και οι ενοικιάσεις τέτοιων μηχανών. Ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από τα βίντεο ο αριθμός κυκλοφορίας.


Το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, που ήταν μέσα στη ζακέτα που φορούσε, έχει δεχτεί σφαίρα των εκτελεστών και επιχειρείται προσπάθεια ανάκτησης συνομιλιών ή πληροφοριών από διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, που φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το οργανωμένο έγκλημα και την αποτελεσματικότερη δίωξη του, ενώ αναμένεται αλλαγή της νομοθεσίας.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα