Παγώνη - Πάσχα: Την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις

Έλεγχος στις μετακινήσεις
(EUROKINISSI)

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να παρθούν κάποιες αποφάσεις γύρω από το λιανεμπόριο, μετά την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων, την πλήρη λειτουργία των κέντρων αισθητικής και την κατάργηση του click inside. Για το πολυπόθητο «Πάσχα στο χωριό» είναι νωρίς ακόμα, σύμφωνα και με τα όσα έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής οι λοιμωξιολόγοι, καθώς η πορεία του εμβολιασμού και ο αριθμός των κρουσμάτων θα καθορίσουν τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Για την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση αλλά και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Τι θα γίνει το Πάσχα

Αναφορικά με το Πάσχα, η κ. Παγώνη χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό. Τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε. Το σύστημα έχει πιεστεί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, θα πάμε στις εκκλησίες στους προαύλιους χώρους με μάσκες και αποστάσεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γιατί με 819 διασωληνωμένους είναι δύσκολο».

Γιατροί μέσα σε ΜΕΘ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

«Βρισκόμαστε σε μια πανδημία, με 4.000 κρούσματα, γι' αυτό πρέπει να είμαστε όλοι σοβαροί» τόνισε. «Κανονικά για να πάμε από νομό σε νομό θα πρέπει ο αριθμός των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 500» πρόσθεσε.

«Αυτή είναι ίσως από τις δυσκολότερες φάσεις. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και με τους εμβολιασμούς. Καταλαβαίνουμε την ψυχική πίεση που έχουν και ότι θέλουν να ξεφύγουν, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αν θέλουμε να κάνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Θα φανεί μέχρι τη Μ. Τρίτη - Μ. Τετάρτη πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα είναι δύσκολο κάποιος να πει ότι μπορείτε να φύγετε. Όπως και να έχει, ο κόσμος θα μπορεί να βγει, θα μπορεί να πάει από δήμο σε δήμο, δεν θα είναι όπως πέρυσι, να είμαστε κλεισμένοι μέσα» δήλωσε η κ. Παγώνη.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Υπενθυμίζουμε πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.833 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, με νέο ρεκόρ διασωληνωμένων, οι οποίοι έφτασαν τους 819, ενώ καταγράφηκαν 104 θάνατοι.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα