Σε εξέλιξη φωτιά στη Σάμο- Δίνουν μάχη πυροσβέστες και εθελοντές

pirosvestis
EUROKINISSI/ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΡΑΒΑΛΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντακαίικα από τις 3 το μεσημέρι.

Η φωτιά εντοπίζεται ανάμεσα σε οικισμούς και συγκεκριμένα ανάμεσα από το Νέο Καρλόβασι, τον 'Αγιο Ηλία, τα Κοντακαίικα και τις Βρύσες, ενώ μέχρι στιγμής έχει καεί ένα σπίτι.

Μάλιστα στην περιοχή υπάρχουν πολλές κατοικίες με αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν βγει προκειμένου να εμποδίσουν τη φωτιά να μπει στα σπίτια. Στη μάχη της πυρκαγιάς έχουν πέσει όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Περισσότερα από 22 οχήματα της πυροσβεστικής και εθελοντικά από όλο το νησί καθώς και 60 πυροσβέστες και εθελοντές. Σε λίγα λεπτά θα επιχειρήσουν δύο καναντέρ που φτάνουν στο νησί προκειμένου να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης το οποίο γίνεται πολύ πιο δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

samos-fotia
EUROKINISSI // ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΒΟΣ

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική αυτή την ώρα έχει παρουσιαστεί ύφεση και συνεζίσουν να επιχειρούν 46 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης ο διοικητής του νόμου κ. Μπαθρέλλος καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Γιώργος Μιαούλης.

Ακόμη επί τόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέκος Λυμπέρης ,ο Βουλευτής Σάμου καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης ,ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γιώργος στάντζος και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουρακης, σύμφωνα με ρεπορταζ της ΕΡΤ.

 

Πριν σκοτεινιάσει θα επιχειρήσουν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου καναντέρ που φτάνουν στο νησί.