Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους άνω των 30 ετών τη Μ. Εβδομάδα

Τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μετά το Πάσχα που περιλαμβάνει τρεις σταθμούς, ανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ παράλληλα, ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας γραμμής εμβολιασμού για τους άνω των 30 από την Μεγάλη Εβδομάδα.

Αφού τόνισε ότι “στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι”, αλλά ότι “το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο”, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν πρέπει να ταξιδέψουμε αυτό το Πάσχα καθώς “η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν ακόμα πολλούς φορείς του COVID”.

Εμβόλιο
© EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

“Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μετά το Πάσχα “υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση”.

Το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει τρεις σταθμούς:

1) άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα 3 Μαΐου και διεύρυνση της κυκλοφορίας έως τις 11 το βράδυ, με υποχρεωτικά self test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής, 2) άνοιγμα των γυμνασίων και δημοτικών από τη Δευτέρα 10 Μαΐου με αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, και 3) άνοιγμα του Τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην έναρξη μιας νέας γραμμής εμβολιασμού για τους συμπολίτες μας άνω των 30 ετών από τη Μ. Εβδομάδα.

kikilias
(EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Κικίλιας: Από Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 30- 39 ετών με Astrazeneca 

Με τη δυνατότητα που υπάρχει λόγω αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca, είπε, δίνεται η δυνατότητα σε ηλικίες 30-39 ετών να εμβολιαστούν και η πλατφόρμα ανοίγει από την Μ. Τρίτη.

Επίσης εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ εμβολιασμοί θα γίνονται και Σάββατα και Κυριακές καθώς επίσης θα διευρυνθεί και το ωράριο.