Φουρθιώτης: Kατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Σύλληψη Φουρθιώτη

Ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο Έλληνες συλληφθέντες οδηγήθηκαν τη Μ. Τετάρτη στον εισαγγελέα προκειμένου να τους απαγγελθούν, σύμφωνα με την ΕΡΤ –η οποία επικαλείται αστυνομικές πηγές–, με βάση τη σχηματισθείσα από την ΕΛ.ΑΣ. δικογραφία, κατηγορίες, μεταξύ άλλων και για σύσταση εγκληματικής ομάδας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο παρουσιαστής κατά την παραμονή του στη ΓΑΔΑ παρέμεινε σιωπηλός, αλλά οι δυο ποινικοί φέρεται να παραδέχτηκαν τις μεταξύ τους σχέσεις. 

Η προσαγωγή που έγινε σύλληψη 

Υπενθυμίζεται πως η προσαγωγή του παρουσιαστή καθώς και ακόμη δύο ποινικών έγινε χθες το μεσημέρι από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και στη συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη σήμερα το πρωί. Παράλληλα, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα του Φουρθιώτη για αναστολή της απόφασης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα προστασίας που του είχαν διατεθεί.

Φουρθιώτης

Τα ευρήματα των Αρχών και οι επόμενες κινήσεις τους – Τι φαίνεται να είχαν συμφωνήσει οι τρεις συλληφθέντες;

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του παρουσιαστή κινητό τηλέφωνο «σκιά», το οποίο χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο άλλους συλληφθέντες. Μάλιστα, αυτό το τηλέφωνο έχει αποσταλεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας για ανάλυση. Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ πως ακούγεται ο παρουσιαστής να συνομιλεί με τους δύο Έλληνες λίγο πριν πραγματοποιηθεί η επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων. Σε αυτό το υλικό φαίνεται οι τρεις τους να οργανώνουν την ένοπλη επίθεση καθώς και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή. Όσον αφορά την πληρωμή των δύο ποινικών, πληροφορίες κάνουν λόγο πως συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ για τα δύο «χτυπήματα».

Φουρθιώτης και επίθεση
© zappit.gr

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί φαίνεται πως ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες το βράδυ της ένοπλης επίθεσης.

Επαληθεύεται εν μέρει ο Βαξεβάνης

Η φερόμενη «σκηνοθεσία» των δύο επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή φαίνεται πως επαληθεύει μέρος των καταγγελιών του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που αφορούσαν την επίθεση στο σπίτι του Φουρθιώτη. Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι έρευνες της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά την καταγγελία του για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του από τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα