Καρδίτσα: Αρνητές της μάσκας εισέβαλαν σε τράπεζα

Αστυνομικοί
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μηνύσεις κατά αστυνομικών υποβάλλουν σχεδόν καθημερινά αρνητές της μάσκας στο Μουζάκι Καρδίτσας επειδή  οι τελευταίοι κάνουν ελέγχους για τον κορονοϊό και βεβαιώνουν παραβάσεις για μάσκα, μετακίνηση και μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του Covid -19.

Μάλιστα, χθες το πρωί δύο αρνητές, ένας 40χρονος πρώην στρατιωτικός μαζί με έναν 57χρονο άνεργο, «μπούκαραν» στην Εθνική Τράπεζα Μουζακίου και έκαναν φασαρία στους υπαλλήλους, ζητώντας να τους διαγράψουν τα δάνεια.

Φυσικά, αρνούνταν να φορέσουν τη μάσκα τους και φώναζαν στους υπαλλήλους και τους πελάτες να μη φοράνε και να μην τηρούν τις αποστάσεις, ζητώντας με… το έτσι θέλω να εξυπηρετηθούν. Έξαλλοι και ανυποχώρητοι, φώναζαν και απειλούσαν, ενώ το γεγονός ότι δεν φορούσαν μάσκες έκανε τους πελάτες να διαμαρτύρονται και τους υπαλλήλους να καλέσουν την Αστυνομία.

αρνητές της μάσκας

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», δυνάμεις του Α.Τ. με τη συνδρομή των ανδρών της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να τους συλλάβουν, όμως οι «αρνητές του Μουζακίου» αντιστέκονταν, φωνάζοντας ότι αυτοί έχουν το δικαίωμα να συλλάβουν τους αστυνομικούς και όχι η Αστυνομία εκείνους. Μάλιστα, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι αν τους συλλάβουν, έχουν το δικαίωμα να τους εκτελέσουν σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Φυσικά, λίγη ώρα αργότερα οι δύο θερμόαιμοι αρνητές μάσκας συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, της εξέγερσης σε ανυπακοή, της διασποράς του ιού με τη μη χρήση μάσκας, της αντίστασης, της απείθειας και βίας κατά υπαλλήλων, ενώ η εισαγγελέας διέταξε να κρατηθούν μέχρι σήμερα, οπότε και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καρδίτσας.