Γκάγκα: «Έχουμε λιγότερα κρούσματα και κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ»

Γιατροί σε ΜΕΘ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε η  διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα. Μάλιστα, τόνισε πως αυτή τη στιγμή φαίνεται να πηγαίνουμε λίγο καλύτερα, καθώς έχουμε κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ.

«Έχουμε λιγότερα κρούσματα και κενά κρεβάτια στις μονάδες εντατικής, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε εισαγωγές και κάποια άτομα χρειάζονται περισσότερη αγωγή ή και να διασωληνωθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείσα αν υπάρχουν και εμβολιασμένα άτομα μεταξύ αυτών που νοσηλεύονται, απάντησε πως «γενικά έχουμε ασθενείς που έχουν κάνει την πρώτη δόση και τα συμπτώματά τους άρχισαν πριν ή εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής. Αλλά μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο, όπου έχουμε περίπου 5.000 εισαγωγές, είχαμε μόνο δύο περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί και χρειάστηκε να νοσηλευτούν, όμως ήταν και οι δύο με πολλά προβλήματα και όχι πολύ καλό ανοσολογικό υπόβαθρο, που σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Κατά τα άλλα, έχουμε πάψει να βλέπουμε εμβολιασμένους στο νοσοκομείο, και είναι πολύ σημαντικό». 

Τι ανέφερε για το φάρμακο του Ισραήλ

Η ίδια επισήμανε πως για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι πρέπει να γίνουν και οι δύο δόσεις του εμβολίου. Για το φάρμακο του Ισραήλ ανέφερε πως είναι ένα αντιφλεγμονώδες που φαίνεται να λειτουργεί και έχει γίνει η πρώτη μελέτη φάσης 1. Σχετικά με την άρση των περιορισμών, υπογράμμισε πως αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, η μετακίνηση μπορεί να πυροδοτήσει νέο κύμα και γι' αυτό πρέπει να προσέχουμε.