Σαρηγιάννης - Παυλάκης: Το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης είναι να ρίξει τα κρούσματα

ΕΟΔΥ
(Eurokinissi - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων μίλησαν νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, οι κ.κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, και Γιώργος Παυλάκης, γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ. 

Για τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε πως «από τη Δευτέρα του Πάσχα είμαστε σε πορεία αύξησης, και μάλιστα ταχεία. Τις επόμενες εβδομάδες θα φτάσουμε τα 2.600 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, για να φτάσουμε σε μια αποκλιμάκωση τον Ιούνιο. Η αύξηση οφείλεται στα ανοίγματα που κάνουμε, στο ότι δε φορούμε τις μάσκες κλπ.. Η αποκλιμάκωση τον Ιούνιο θα γίνει με τους εμβολιασμούς και με τη χρήση των self-tests».

«Οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν να δείχνουν την ισχύ τους σαν μέτρο. Στην κατάσταση που είμαστε, δε θα έπρεπε να έχουμε καν τα ανοίγματα. Ο λόγος που δικαιολογείται υγειονομικά να γίνουν, είναι τα self-tests και ο εμβολιασμός, που θα δείξει τα ουσιαστικά του αποτελέσματα από τον Ιούνιο και πέρα. Η κάμψη από τις 1-2 Ιουνίου και έπειτα, θα οφείλεται αποκλειστικά στους εμβολιασμούς», εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης.

Self tests
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

«Ο ιός δεν ξεχνά, ο ιός τιμωρεί»

Αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης δήλωσε με την σειρά του πως «Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει ο τουρισμός, η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για αυτό. Το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης είναι να ρίξει τα κρούσματα. Λέγαμε προσοχή στο Πάσχα, να εφαρμοστεί η περσινή συνταγή. Δεν εφαρμόστηκε. Σε μερικές περιοχές έγιναν τρελά πράγματα, και αυτά θα πληρωθούν. Ο ιός δεν ξεχνά, ο ιός τιμωρεί, αυτός είναι ο νούμερο ένα κανόνας».

«Τα εμβόλια θέλουν καιρό να δουλέψουν, και θα δουλέψουν όταν η πλειοψηφία της κοινωνίας προστατευτεί. Αν δεν γίνουν γρήγοροι και συντονισμένοι εμβολιασμοί, δεν γίνεται αυτό. Είχαμε προτείνει να ακολουθηθεί και στην Ελλάδα το μοντέλο της Αγγλίας, να εμβολιαστούν με μία δόση όλοι οι πολίτες. Άκουσα υπεύθυνους να λένε ότι κρατούν εμβόλια για να εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση όσοι έχουν ήδη πάρει την πρώτη. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος» κατέληξε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα