Γάμοι lockdown: Αλλαγές και αύξηση του ορίου των 100 ατόμων

γάμος δεξίωση
Πηγή: gamosguidedexioseis.gr

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και για τα προγράμματα ενίσχυσης σε εστίαση και τουρισμό μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι τέλος του μήνα ισχύει η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης. «Αυτό μπορεί να αλλάξει» ανέφερε.

«Οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 400 - 500 άτομα»

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των δεξιώσεων με μέχρι 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο από τον Ιούνιο, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Mega σήμερα το πρωί (14/5) είπε ότι «οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300 - 400 - 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν. Ο χώρος θα είναι συγκεκριμένος».

Παρά την αρχική ανακούφιση, πάντως, για την επανεκκίνηση του κλάδου, έγινε αντιληπτό αμέσως πως οι περιορισμοί αυτοί θα είναι «βραχνάς» για ζευγάρια και επιχειρήσεις.

Αδικία ο περιορισμός των 100 ατόμων

Αυτό αναγνώρισε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας την Πέμπτη στην ΕΡΤ παραδέχτηκε πως το ανακοινωθέν πλαίσιο είναι παράλογο. Όπως είπε, είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοιχτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης που να φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμη και 300 άτομα.

Οι πληροφορίες θέλουν το θέμα να εξετάζεται ξανά την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι δηλώσεις αυτές φανερώνουν προς ποια κατεύθυνση θα είναι η εισήγηση από πλευράς κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση από το υπουργείο Ανάπτυξης και σε περίπτωση που συμφωνήσουν πως θα μπορούσε το πλαίσιο να αλλάξει, τότε θα τεθούν επιπλέον ορόσημα αναφορικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στις δεξιώσεις, τα οποία θα τίθενται σε ισχύ ανά δύο εβδομάδες.