Λέσβος: Πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτη γάτα εν ψυχρώ

γάτα
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΙΤΡΙΝΑΚΗΣ/EUROKINISSI

Κάτοικος της περιοχής Ίππειος στη Λέσβο πυροβόλησε θανάσιμα αδέσποτη γάτα επειδή... έσκιζε τις σακούλες που υπήρχαν κοντά σε κάδο σκουπιδιών. Ο αδίστακτος δράστης μάλιστα καμάρωνε για την πράξη του και μιλούσε προκλητικά στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής, όταν του είπαν πως θα τον καταγγείλουν.

Θα πληρώσει το ποσό των 30.000 ευρώ

Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Αγιάσου το περασμένο Σαββατοκύριακο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για θανάτωση ζώου, που, εκτός από την ποινική δίωξη, προβλέπει και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, ενώ κατασχέθηκε το όπλο με το οποίο σκότωσε το γατάκι.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έσωσε ένα κουτάβι από κάδο σκουπιδιών

Παρά τις κτηνωδίες που ακούμε να συμβαίνουν κατά καιρούς εις βάρος ανυπεράσπιστων ζώων, αδέσποτων και μη, χθες (17/5) ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έκανε μια συγκινητική πράξη μαζί με τη σύζυγό του Λίνα Πρίντζου.

Ο ηθοποιός πήγε να εμβολιαστεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής του Πηλίου και κατά την επιστροφή εντόπισε ένα κουτάβι μέσα σε κάδο σκουπιδιών. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι τάιζε κάποια αδέσποτα της περιοχής όταν άκουσαν το κλάμα του σκύλου μέσα από τον κάδο.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έβγαλε τα σκουπίδια με τα χέρια του και απεγκλώβισε το σκυλάκι. Μάλιστα, ανάρτησε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, περιγράφοντας την ιστορία της διάσωσης.

Η ανάρτησή του:

«Έχω πραγματικούς λόγους να πιστεύω ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές... σε λίγες μέρες θα μιλήσω γι' αυτό... Όμως εξαιτίας του εμβολιασμού μου και με αφορμή το τάισμα αδέσποτων σκυλιών, η @linaprintzou άκουσε ένα μικρό κλάμα κι έγινε ένα μικρό θαύμα... Πώς είναι δυνατόν κάποιος που μοιάζει με άνθρωπο να πετάει μια ψυχούλα στα σκουπίδια...???????????»

Ο ηθοποιός μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» και εξήγησε πώς εντόπισαν το θηλυκό κουτάβι με τη σύζυγό του: «Είχα πάει να εμβολιαστώ στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής του Πηλίου. Επειδή είδαμε κάτι αδέσποτα ζώα στη διαδρομή, αποφασίσαμε να πάμε να τα ταΐσουμε με κάποιες κονσέρβες που πάντα έχουμε μαζί μας. Τα ταΐσαμε και την ώρα που πήγε η σύζυγός μου να πετάξει τα άδεια κουτιά στον κάδο, άκουσε το κλάμα του κουταβιού. Με φώναξε και αμέσως καταλάβαμε πως κάποιος το είχε πετάξει. Ο κάδος ήταν γεμάτος από σκουπίδια και χαρτόκουτα, σε σημείο που δεν βλέπαμε το σκυλί. Βγάζοντας τα περισσότερα με τα χέρια μας, είδαμε σε κάποια στιγμή τη μουσούδα του».

Η «Τυχερούλα» είναι καλά στην υγεία της

«Τη βρήκαμε το Σάββατο. Θα θέλαμε να την κρατήσουμε, όμως έχουμε ήδη δύο μεγαλόσωμα σκυλιά και είναι δύσκολο. Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα μαζί. Ήδη το σκυλάκι βρίσκεται στην κτηνίατρο, εμβολιάζεται, καθαρίζεται από τσιμπούρια, ψύλλους και ό,τι είχε πάνω του και σε λίγες ημέρες θα της βρούμε κι ένα σπίτι για να υιοθετηθεί. Δεν είναι ούτε δύο μηνών και είναι καλά στην υγεία του. Είναι κοριτσάκι και έχει έναν υπέροχο χαρακτήρα. Μέχρι στιγμής δεν της έχουμε δώσει κάποιο όνομα, καλό είναι αυτό να της το δώσει εκείνος που θα το πάρει και θα την αγαπήσει. Προς το παρόν τη λέμε “Τυχερούλα"» δήλωσε ο ηθοποιός.