Αμπελόκηποι: Άνδρας χαστούκιζε επί δέκα λεπτά μια έγκυο γυναίκα

έγκυος
© (EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Λίγα λεπτά αφού το ρολόι είχε δείξει 2.00 μ.μ., μια γυναίκα, η οποία βρισκόταν στην περιοχή των Αμπελοκήπων, έναντι του ομώνυμου μετρό, αντιλήφθηκε ένα απαράδεκτο περιστατικό να συμβαίνει μπροστά στα μάτια της.

Ένας άνδρας φώναζε και χαστούκιζε μια νεαρή έγκυο γυναίκα, η οποία –όπως μαρτυρούσε η φουσκωμένη κοιλίτσα της– διένυε τουλάχιστον τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η γυναίκα έκλαιγε και εκλιπαρούσε το άνανδρο άτομο να σταματήσει. Εκείνος τη χαστούκιζε, έφευγε και επέστρεφε ξανά.

μέτρο Αμπελόκηποι
© (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η αυτόπτης μάρτυρας, σοκαρισμένη από τις σκηνές βίας που αντίκριζε έκπληκτη, ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Από το τηλεφωνικό κέντρο τής ζήτησαν να παραμείνει στο σημείο, ώστε να υποδείξει στους αστυνομικούς ποιο είναι το άτομο που κακοποιεί τη γυναίκα, κρατώντας βέβαια τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι ενημερώθηκαν από τη γυναίκα για το πού βρίσκεται το συγκεκριμένο –ίσως– ζευγάρι. Ο επικεφαλής της βάρδιας ευχαρίστησε τη γυναίκα και της ζήτησε να απομακρυνθεί από το σημείο, ώστε να μη γίνει αντιληπτή από το εν λόγω άτομο. To περιστατικό ανέλαβαν στη συνέχεια οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Το παράδοξο είναι πως, σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών, το περιστατικό διαδραματιζόταν για περισσότερο από δέκα λεπτά πριν πέσει στην αντίληψη της γυναίκας που έσπευσε να βοηθήσει και κανείς από τους περαστικούς δεν έδειξε ενδιαφέρον να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Η γυναίκα αναρωτήθηκε σε τι κοινωνία ζούμε, συνεχίζοντας τη διαδρομή της.

Σύμφωνα με το «φαινόμενο του αμέτοχου παρατηρητή», όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μαρτύρων σε μια εγκληματική πράξη, τόσο μικρότερες οι πιθανότητες να βοηθήσουν το άτομο που βρίσκεται σε κίνδυνο. Σε μια τέτοια κατάσταση ανάγκης, ο εκάστοτε παρατηρητής είναι πιο πιθανό να αναλάβει δράση εάν υπάρχουν λίγοι ή και καθόλου μάρτυρες. Ενώ βρισκόμαστε σε μια εποχή που η βία κατά των γυναικών αποτελεί πρώτη είδηση –και δικαίως–, καθώς οι καταγγελίες για περιστατικά ξυλοδαρμών και βιασμών είναι αυξημένες, στο σημερινό περιστατικό τόσες γυναικείες φωνές που πέρασαν από το σημείο δυστυχώς «σώπασαν». Πώς είναι δυνατόν στην εποχή του #metoo τόσες γυναίκες διαφόρων ηλικιών να προσπεράσουν αδιάφορα την εγκυμονούσα κοπέλα δίχως να επιδείξουν ίχνος ευαισθησίας;

Δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα μία ακόμη φορά πως οι περισσότεροι είναι επαναστάτες του πληκτρολογίου. Πίσω από μια οθόνη κρίνουν, δικάζουν και καταδικάζουν εύκολα τους ανθρώπους. Είναι οι λεγόμενοι «ευαίσθητοι μόνο στα κοινωνικά μέσα». Τι γίνεται όμως όταν αντικρίσουν τη βία μπροστά στα μάτια τους; Η απάντηση δόθηκε σήμερα.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα