Τον νου σας, Αφροδίτη, μπότοξ για την ασχήμια ψυχής δεν υπάρχει

Αφροδίτη Λατινοπούλου
Αφροδίτη Λατινοπούλου - Facebook

Η κ. Αφροδίτη Λατινοπούλου των 5.000 σταυρών έμεινε εκτός Βουλής, αλλά, αν τους τριπλασιάσει στις επόμενες εκλογές, θα μας εκπροσωπήσει στο Κοινοβούλιο.

Ο πολιτικός έχει υποχρεωτικά τσακισμένο προφίλ. Αποκτώντας φίλους, δημιουργείς και εχθρούς. Όταν βασίζεσαι στο ιδεολογικό σου υπόβαθρο, κάθε ενέργεια γίνεται δεκτή. Στην αρένα της πολιτικής, η ιδεολογία, ακόμη κι αν δεν είναι ουμανιστική, δικαιολογείται, αρκεί φυσικά να εμπίπτει στο δημοκρατικό τόξο.

Έξω από το ρινγκ, εκεί όπου η αριστοκρατία απολαμβάνει το απεριτίφ της, οι πολιτικές πρακτικές διαφέρουν, είναι σκοτεινές και υπόγειες, κάποιες άχαρες και αχρείαστες και κάποιες εξευτελιστικές. Η κ. Λατινοπούλου Αφροδίτη επέλεξε αυτό το μονοπάτι, του αυτοεξευτελισμού, προκειμένου να προσελκύσει εκείνο το απολιτίκ κοινό, που ψηφίζει με βάση πρότυπα ομορφιάς.

Σοκαρισμένος ο ελληνικός λαός, παρατήρησε την καλλονή Αφροδίτη να επιτίθεται στους opinion makers που προσπαθούν να επιβάλουν τη γυναικεία αξυρισιά ως πρότυπο αισθησιασμού. Για αρχή, να ενημερώσουμε την αναδυόμενη Σαλονικιά πως ουδείς επιχειρεί κάτι τέτοιο. Η πρακτική της επίθεσης κατά ενός αόρατου εχθρού –για να προσελκύσει οπαδούς σε μια ανύπαρκτη μάχη– είναι τόσο ξεκούρδιστη, που προσθέτει πόντους γραφικότητας στην άχαρη δικηγορίνα μας.

Το δε αφήγημα κατά των κοριτσιών που επιλέγουν να μην ακολουθούν τις στερεοτυπικές νόρμες ομορφιάς και κατά των ανδρών που δεν έλκονται από ψεύτικες βλεφαρίδες και πούδρες επικαλύψεως, αλλά μόνο από τη σπλαχνική αύρα που εκπέμπει το θηλυκό και τη δημιουργία χημείας, είναι ποταπό.

Και πώς να εξηγήσεις στην Αφροδίτη πως όμορφη και γλυκιά είναι η ραγάδα που συνοδεύεται από ιστορίες ωρίμανσης, από περιπέτειες, αγωνίες, χαρές και λύπες. Πώς να της εξηγήσεις πως το βλέμμα της Σολωμού κατά την επίδειξη των ατελειών είναι αυτό που την κάνει Γυναικάρα στα μάτια των ανδρών, που δεν παρασύρονται από την πλαστική ομορφιά ή την ψευδο-φυσική, αυτή που πίσω από το χαμόγελο κρύβει μια παγωμένη ψυχή.

Είπαμε, όμως. Ακόμη κι αν δημιούργησε αποστροφή η κ. Λατινοπούλου με τα λόγια της, έκανε το μάλλον προγραμματισμένο καλοκαιρινό social πλασάρισμά της, έγινε γνωστή σε μερικές ακόμη χιλιάδες ανθρώπους. Όχι με τον πολιτικό της λόγο, αλλά με αυτόν τον εξωφρενικό αναθεματισμό κατά των γυναικών που πρωτίστως ενδιαφέρονται για την ελευθερία τους και δευτερευόντως για την εμφάνισή τους.

Ω, με τι άνεση τα λέω όλα αυτά, που ως άνδρας μπορώ να αφήσω μούσι, μουστάκι, φαβορίτα, γενειάδα, μπορώ να ξυρίσω το κεφάλι μου και μπορώ να βγω στην παραλία με τρίχα κάγκελο σε στήθος και μασχάλη και να περάσω απαρατήρητος… Δεν είναι αυτό όμως το θέμα μας. Εκείνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι το bullying μιας γυναίκας κατά πλήθος γυναικών, αυτή η κατηγοριοποίηση της κ. Λατινοπούλου. Η δικηγορίνα - πολιτικός έστησε ράφια γυναικείας αξιολόγησης. Έθεσε εαυτή στο πάνω ράφι, και στο χαμηλότερο τοποθέτησε τις γυναίκες - πλέμπες. Με τα μυαλά που κουβαλάτε, κ. Λατινοπούλου, προσελκύετε μόνο τους άνδρες που σας κοιτάνε σαν αντικείμενο. Χαρείτε τους όσο είστε νέα. Μετά ποιος θα σας κοιτάει;

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα