Ανεστάλη η απεργία των ναυτεργατών

ΠΕΜΕΝ
πηγή twitter

 Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΠΕΝΕΝ και του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς οι ναυτεργάτες της Ένωσης αποφάσισαν να λύσουν την 24ωρη απεργία τους και να επιτρέψουν σε εννέα πλοία της γραμμής να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγιά τους στις 9.00.

Το πρωί, και ενώ η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη, συνδικαλιστές εμπόδισαν δρομολόγιο να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές ταξιδιωτών και κλίμα έντασης.

Νταλακογιώργος: «Επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές»

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση δέχτηκε επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές και κατηγόρησε τη «μεγάλη πλειονότητα των ΜΜΕ» ότι απέκρυψαν και αποσιώπησαν την απεργία. «Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε ούτε επιθυμούσαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπήρξε ενημέρωση των επιβατών

Το Πρωτοδικείο Πειραιά είχε κρίνει παράνομη την 24ωρη απεργία των ναυτεργατών για σήμερα, 3 Ιουνίου, εκδικάζοντας προσφυγή που είχαν καταθέσει οι ακτοπλόοι (ΣΕΕΝ).

Την απεργία είχαν εξαγγείλει οι διοικήσεις 13 ναυτεργατικών σωματείων, ωστόσο 12 από αυτά αποφάσισαν να συνταχθούν με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και να απεργήσουν στις 10 Ιουνίου και όχι σήμερα.

Ωστόσο, η ΠΕΝΕΝ παρέμενε αμετακίνητη στη θέση της και θα πραγματοποιήσει κανονικά την 24ωρη απεργία την Πέμπτη.

ΠΕΜΕΝ
πηγή: twitter

Κάλεσε μάλιστα όλους τους ναυτεργάτες να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στο κάλεσμά της και κάθε εργατικό σωματείο, συλλογικότητα, φορείς και εργατικά σχήματα να στηρίξουν την 24ωρη απεργία της και όλοι μαζί να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο και εφοπλιστές αλλά και σε όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της ΓΣΕΕ.

Ωστόσο, δεν υπήρξε ενημέρωση στο επιβατικό κοινό για το τι ακριβώς θα συμβεί σήμερα, για το αν δηλαδή θα φύγουν ή όχι τα πλοία της γραμμής, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές στο λιμάνι του Πειραιά, με αρκετό κόσμο να βρίσκεται εγκλωβισμένος, και να δημιουργηθούν εντάσεις.