Άρση μέτρων: Στις 2 Ιουλίου επαναλειτουργούν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης

Εστίαση
Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ)

Στις 2 Ιουλίου επαναλειτουργούν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega».

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μπάγιας Αντωνοπούλου, την Παρασκευή 2 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξουν όλα τα νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης που είναι σε εσωτερικούς χώρους αλλά και τα μπαρ και όσα συναφή καταστήματα είναι κλειστά.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με 50% πληρότητα, ενώ δεν θα υπάρχει περιοριστικό ωράριο.

Για το καλοκαίρι, θα μπορούν να διασκεδάζουν στα καταστήματα αυτά εμβολιασμένοι και μη. Από τον Σεπτέμβριο, όμως, μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους διασκέδασης.

Τι θα γίνει με τα πανηγύρια

Την 1η Ιουλίου αναμένεται να επιτραπούν τα πανηγύρια. Ωστόσο, θα λειτουργήσουν στις περιφερειακές ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%

Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος - θεάματος

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6.00 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος - θεάματος από 50 σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5.000 θέσεων και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Ακόμη, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Καταληκτικά, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας οι υπόλοιπες δραστηριότητες.