Απαντήσεις - Έκθεση 2021: Τι αναφέρει η ΟΕΦΕ για τα θέματα

Πανελλήνιες εξετάσεις
Πηγή: (EUROKINISSSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Μετά από δύσκολη χρονιά εν μέσω πανδημίας, σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων, εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις με κεντρικό θέμα τα «Εφόδια και τις Δεξιότητες», ενώ το κομμάτι της Λογοτεχνίας είχε να κάνει με ποίημα του Νίκου Γκάτσου.

ΟΕΦΕ: «Τα θέματα κρίνονται βατά»

H Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας χαρακτήρισε ως «βατά» τα θέματα, τονίζοντας ότι οι ασκήσεις ήταν σχετικά εύκολες. «Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν το θέμα των προσδοκιών της νέας γενιάς για το μέλλον, θεματική ενότητα που διδάσκεται και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Τα θέματα κρίνονται βατά. Οι λεξιλογικές και υφολογικές ασκήσεις αντλούνται με σχετική ευκολία από τα κείμενα αναφοράς, ενώ στο θέμα της παραγωγής λόγου ζητείται να παραθέσουν την προσωπική τους γνώμη για τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του μέλλοντος καθώς και οι δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο», σχολίασε η ΟΕΦΕ. 

Πανελλήνιες εξετάσεις

EUROKINISSI

Οι προτεινόμενες απαντήσεις 

Το φροντιστήριο «Διακρότημα» προχώρησε στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, ενώ μέσα στη μέρα θα δοθούν και από την ΟΕΦΕ. Να σημειωθεί πως σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανάρτηση με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων. 

«Καλή επιτυχία σε όλες και όλους. Με πίστη και αισιοδοξία» ευχήθηκε ο πρωθυπουργός στους μαθητές που δίνουν "τη μάχη της μόρφωσης". «Ύστερα από έναν δύσκολο χειμώνα, οι νέοι μας ξεκινούν, σήμερα, να γράφουν μία καινούργια σελίδα στη ζωή τους» τονίζει και προσθέτει: «οι φετινές Πανελλήνιες οργανώθηκαν ώστε να απαντούν στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Αλλά και να υπηρετούν καλύτερα τον χαρακτήρα τους. Ο ρόλος τους, ωστόσο, παραμένει o ίδιος: αποτελούν τη γέφυρα προς το πανεπιστήμιο. Όχι, όμως, και τη μόνη γέφυρα προς την πρόοδο».

Απαντήσεις στην Έκθεση
Απαντήσεις στην έκθεση
Απαντήσεις στην έκθεση
Απαντήσεις στην Έκθεση
Απαντήσεις στην Έκθεση
Πηγή: alfavita.gr
Απαντήσεις στην έκθεση
Πηγή: alfavita.gr
Απαντήσεις στην έκθεση
Πηγή: alfavita.gr
Απαντήσεις στην Έκθεση
Πηγή: alfavita.gr

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα