Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής, από την αρμόδια επιτροπή, το ν/σ για τα ζώα συντροφιάς

ζώα συντροφιάς

Η πρόεδρος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, Ιωάννα Γαλανού χαιρέτισε τις αλλαγές που έγιναν στην τελευταία μορφή του νομοσχέδιου, εξέφρασε ωστόσο την αντίθεσή της στην δυνατότητα που δίδεται και στον Σύλλογο Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδος να χορηγούν άδεια αναπαραγωγής ζώων συντροφιάς.

"Με ποιο σκεπτικό ορίζει το νομοσχέδιο να αδειοδοτεί τους ερασιτέχνες εκτροφείς, εκτός από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος, ένα σωματείο που δεν είναι υπό τη διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία και που δεν διαθέτει κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό για να βεβαιώσει αυτά που απαιτούνται;" αναρωτήθηκε η κα Γαλανού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδος, Θεοδόσης Παπανδρέου είπε ότι η στενή συνεργασία του Συλλόγου τόσο με τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πέτσα είχε ένα θετικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά την ερασιτεχνική εκτροφή η οποία θεσμοθετείται εντός ενός σχεδόν ξεκάθαρου πλαισίου τερματίζοντας ένα καθεστώς αβεβαιότητας.

Για το θέμα των αδειών αναπαραγωγής είπε ότι η αδειοδότηση των ερασιτεχνών εκτροφέων, θα τερματίσει την παράνομη αναπαραγωγή προβληματικών στην υγεία ζώων τα οποία και καταλήγουν στα χέρια ακατάλληλων ιδιοκτητών και στη συνέχεια είτε στο δρόμο είτε υπό την προστασία εθελοντών.

Εξέφρασε επίσης την έκπληξή του για την εμπλοκή του ΚΟΕ στην αδειοδότηση διότι στο "καταστατικό του δεν έχει καμία πρόβλεψη για τη διαδικασία εκτροφής, καμία οδηγία, κανέναν κανονισμό πλην της υιοθέτησης της ελληνικής νομοθεσίας".