Ανδρουλάκης - Παπανδρέου: Αντίπαλοι στον δεύτερο γύρο

Ανδρουλάκης Παπανδρέου

Οι δυο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον β' γύρο της διαδικασίας την επόμενη Κυριακή (12/12) και αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα προχώρησαν σε δηλώσεις καλώντας μεταξύ άλλων τους πολίτες να αποφασίσουν τόσο για το μέλλον της χώρας αλλά και για το μέλλον του κινήματος.

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή της βάσης για αυτονομία , ενότητα και ανανέωση.

«Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Ευχαρίστησε τους συνυποψήφιους του για τον πολιτισμένο αγώνα και τους 270 .000 πολίτες που ψήφισαν.

"Οι πολίτες αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης"

«Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης», υπογράμμισε με τη σειρά του ο Γιώργος Παπανδρέου αφού έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως «αποφασίζουν για το μέλλον. Αποφασίζουν για την πορεία του κινήματος μας. Αποφασίζουν για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα». Σημείωσε ότι «επετεύχθη ο στόχος να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών». Ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή και τους κάλεσε στη μάχη της επόμενης Κυριακής.

Τρίτος στην εκλογική ανάμετρηση του α' γύρου των εκλογών αναδείχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,03%, ενώ στην τέταρτη θέση πέρασε ο Παύλος Χρηστίδης με 3,25%, υποχώρησε στην πέμπτη ο Χάρης Καστανίδης 2,96% και στην έκτη ο Παύλος Γερουλάνος με 2,98%.

Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον - Συνεχίζω δυνατά, με σεμνότητα και ενότητα

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν σεαυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν για να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν στην κάλπη. Τους καταλαβαίνω και τους ευχαριστώ γι' αυτό. Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά, με σεμνότητα και ενότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες.