Όσα έγιναν στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Εδεσμάτων & Παράδοσης στον Κορυδαλλό

κορυδ γαστρονομια

Κεντρικός συντελεστής της διοργάνωσης ήταν ο Γιώργος ΓκάμαρηςΑντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μικρών και Ανεξάρτητων Ζυθοποιιών Ελλάδας (ΣΜΑΖΕ) και Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Ομάδας Γαστρονομίας της Ελλάδας, ο οποίος επιμελήθηκε το περιεχόμενο και την κατεύθυνση του φεστιβάλ, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, τη γαστρονομική παιδεία και τη συμμετοχή τοπικών παραγωγών.

Καθοριστική ήταν η παρουσία της Ολυμπιακής Ομάδας Γαστρονομίας, με επικεφαλής το Γιώργο Δαμανάκη, η οποία μαζί με τον Γιώργο Γκάμαρη παρουσίασαν γευστικές δημιουργίες βασισμένες σε πρώτες ύλες απ’ όλη την Ελλάδα.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο πρόγραμμα που συνδύαζε γεύση, παράδοση και πολιτισμό:

  • Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, εδέσματα και γλυκίσματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας
  • Βότανα, αρωματικά και χειροποίητες κατασκευές
  • Γαστρονομικές εκδόσεις & παρουσιάσεις

 

Η πολιτιστική διάσταση του φεστιβάλ ενισχύθηκε από ζωντανές χορευτικές εμφανίσεις παραδοσιακών συλλόγων — του Συλλόγου Ποντίων Νίκαιας, του Συλλόγου Πελοποννησίων, του Συλλόγου Κρητών και του Λαογραφικού Συλλόγου Κρήτης — που μετέφεραν το κοινό σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας μέσα από τους χορούς τους.

Ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση έδωσαν οι συναυλίες με τον Πάνο Μπλέτσα και την Ιουλία Κουκουβέ, οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό με τη μουσική τους.

Εξαιρετική ανταπόκριση είχε το workshop «Secrets of Ancient Cooking» από τους Μύστες της Αρχαίας Ελληνικής Γαστρονομίας, ενώ ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή σπουδαστών από το City Unity College που υποστήριξαν δυναμικά τη διοργάνωση.

Η αυλαία του φεστιβάλ έπεσε με μια μαγευτική μουσική βραδιά, που κορυφώθηκε με το reunion των VEGAS. Η Μελίνα Μακρή και ο Monsieur Zeraw ανέβηκαν ξανά μαζί στη σκηνή, χαρίζοντας στο κοινό μοναδικές στιγμές και νοσταλγία. Ο Zeraw, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Γιώργο Γκάμαρη για την ξεχωριστή αυτή έκπληξη.

Λίγο πριν το φινάλε, ο Γιώργος Γκάμαρης επιφύλαξε μια ακόμη ζεστή χειρονομία: προσέφερε στο κοινό μπύρες και εδέσματα από όλη την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Κορυδαλλού και τη συνεργασία φορέων, παραγωγών, καλλιτεχνών και πολλών χορηγών, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Το 1ο Φεστιβάλ ήταν μόνο η αρχή! Η γεύση και η παράδοση συνεχίζονται!

 

κορυδ γαστρονομια
κορυδ γαστρονομια
κορυδ γαστρονομια
κορυδ γαστρονομια
κορυδ γαστρονομια
κορυδ γαστρονομια