Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία: Σύγχυση για την αναβολή

Σύγχυση δημιουργήθηκε μετά την αναβολή των προγραμματισμένων εμβολιασμών

Το ζήτημα που προέκυψε έγκειται στο γεγονός πως το βράδυ της Κυριακής ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι δεν έχουν αναβληθεί οι εμβολιασμοί υγειονομικών και ότι όλα γίνονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κάλεσε τον γενικό γραμματέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να ζητήσει συγγνώμη για την αναβολή των εμβολιασμών που σημειώθηκε σε 20 νοσοκομεία.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών αποκάλυψε ότι και η ίδια επρόκειτο να εμβολιαστεί σήμερα το πρωί, όμως ο προγραμματισμένος εμβολιασμός 450 γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» αναβλήθηκε, καλώντας τον Μάριο Θεμιστοκλέους να ζητήσει συγγνώμη από γιατρούς και νοσηλευτές για το γεγονός.

Η κ. Παγώνη υποστήριξε σε δηλώσεις της πως το επίσημο έγγραφο της αναβολής του εμβολιασμού πήγε στη διοίκηση του νοσοκομείου την περασμένη Πέμπτη, ενώ όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές ενημερώθηκαν με SMS στο κινητό τους.

Αποκάλυψε μάλιστα πως σε επικοινωνία που είχε με τον Μάριο Θεμιστοκλέους τον ρώτησε για ποιο λόγο αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί και εκείνος επέμεινε ότι δεν είχαν προγραμματιστεί, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή της.

Συνολικά οι εμβολιασμοί γιατρών και νοσηλευτών αναβλήθηκαν σε περίπου είκοσι νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσα στα οποία τα νοσοκομεία Ξάνθης, Σερρών, Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Μεσολογγίου, Καλαμάτας, Πύργου, Μυτιλήνης, Ρόδου, Κω, στο Βενιζέλειο Κρήτης και στο Καραμανδάνειο Πατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM