Βρετανία: «Τέλος» στο lockdown με μια μπίρα στο χέρι

Βρετανοί σε παμπ

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα για τη Βρετανία, καθώς από χθες ξεκίνησε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και φυσικά των υπαίθριων παμπ.

Εκτός από το λιανικό εμπόριο, άνοιξαν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, εστιατόρια, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες, σχολές οδηγών. Μάλιστα, πλέον θα επιτρέπεται και η συγκέντρωση ατόμων, έως έξι άτομα, σε ανοιχτούς χώρους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Βρετανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους, γεμίζοντας τις παμπ από τα μεσάνυχτα. 

Μπορεί οι Βρετανοί να συναντήθηκαν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ωστόσο η πανδημία έπληξε αρκετές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την «DW», που επικαλείται τα στοιχεία Μαρτίου της British Beer and Pub Association, περίπου 2.000 παμπ έκλεισαν λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Βρετανία παμπ

Πολλοί ήταν και εκείνοι που δεν υπολόγισαν τον καιρό και βγήκαν έξω παρά το τσουχτερό κρύο, προκειμένου να απολαύσουν μια κρύα μπίρα έπειτα από πολύ καιρό. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές, όπως το Σάρεϊ και το Νορθούμπερλαντ, ο καιρός τα χάλασε στους πολίτες με χιονοπτώσεις, όμως εκείνοι δεν φάνηκε να νοιάζονται για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες μπροστά στην «ελευθερία» τους.

Σημειώνεται πως το σερβίρισμα σε εσωτερικούς χώρους δεν φαίνεται να επιτρέπεται πριν από τις 17 Μαΐου.

Η επιστροφή στην κανονικότητα

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, το «ξεκλείδωμα» κάθε βήματος του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων που είχε αναγγελθεί από τις 22 Φεβρουαρίου θα ήταν βάσει των «δεδομένων και όχι των ημερομηνιών». Θεωρείται λοιπόν ότι η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος του Ηνωμένου Βασιλείου επιτρέπει την εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού και την επιστροφή στην κανονικότητα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Παρ' όλα αυτά, στην πράξη αυτό δεν θα ισχύσει για όλους, αφού αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 38,2% των παμπ και των εστιατορίων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτουν εξωτερικό χώρο - μάλιστα, στο Λονδίνο το ποσοστό αυτό αγγίζει μόλις το 33,1%.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα