Σχοινάς: «Η Ένωση Ασφαλείας της Ε.Ε. γίνεται πραγματικότητα»

Μαργαρίτης Σχοινάς
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μετά το χθεσινό «πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την τελική έγκριση των κανόνων της Ε.Ε. για την αποτροπή της διαδικτυακής διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, με ανάρτηση του στο Twitter, τόνισε:  =«Η Ένωση Ασφαλείας της Ε.Ε. γίνεται πραγματικότητα», ενώ παράλληλα, έκανε λόγο για «ιστορική συμφωνία».

«Το διαδικτυακό τρομοκρατικό περιεχόμενο είναι ενάντια σε ό,τι υποστηρίζουμε»

Επίσης, ο κ. Σχοινάς δήλωσε: «Το διαδικτυακό τρομοκρατικό περιεχόμενο είναι ενάντια σε ό,τι υποστηρίζουμε. Με τους κανόνες που υιοθετήθηκαν σήμερα, καθορίζουμε σαφείς ευθύνες για τα κράτη μέλη και τους παρόχους για να σταματήσουν αυτό το είδος διακίνησης στο διαδίκτυο».

Που αποσκοπούν οι νέοι κανόνες;

 

Οι νέοι κανόνες μπήκαν προκειμένου με αυτόν τον τρόπο οι διαδικτυακές πλατφόρμες να διασφαλίσουν την κατάχρηση των υπηρεσιών τους σε ό,τι αφορά τη διάδοση τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. 

Παράλληλα, οι πλατφόρμες θα πρέπει να καταργήσουν το τρομοκρατικό περιεχόμενο που αναφέρεται από τις αρχές των κρατών μελών το πολύ μέσα σε μία ώρα. Οι κανόνες θα βοηθήσουν, επίσης, στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης εξτρεμιστικών ιδεολογιών στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέρος της πρόληψης επιθέσεων και της αντιμετώπισης της ριζοσπαστικοποίησης. Τέλος, ο κανονισμός παρέχει ισχυρές εγγυήσεις για τον πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης.

Η ανάρτηση του Σχοινά

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μαργαρίτης Σχοινάς προχώρησε στην σχετική ανάρτηση για το ζήτημα.

ανάρτηση Μαργαρίτη Σχοινά
© Twitter

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα