Έκλεισε η συμφωνία Κομισιόν - Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

εμβόλιο BioNTech/Pfizer
© AP

H συμφωνία της Κομισιόν με την Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων για το διάστημα 2021-2023, έκλεισε όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σε ανάρτηση της στο Twitter.

Πιο συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έγραψε: «Είμαι χαρούμενη που ανακοινώνω ότι η Κομισιόν μόλις ενέκρινε συμφωνία για 900 εκ. δόσεις (+900 εκ. επιπλέον) με την Pfizer/BioNtech για 2021-2023. Θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια κι άλλες τεχνολογίες εμβολίων».

Η ανάρτηση της Φον Ντερ Λάιεν

Η ανάρτηση της Φον Ντερ Λάιεν
© Twitter

Αποτελεσματικό έως 95%

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως η μεγαλύτερη μελέτη που έγινε ποτέ μέχρι σήμερα, σε πραγματικές συνθήκες στο Ισραήλ, επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε ποσοστό άνω του 95%.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό άνω του 95% κατά της νόσου Covid-19, ωστόσο, το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του μειώνεται σημαντικά όταν κάποιος λαμβάνει μόνον μια από τις δύο δόσεις του.

Η μελέτη αυτή που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» διαπιστώνει «τα οφέλη για τη δημόσια υγεία ενός εθνικού προγράμματος εμβολιασμού», σύμφωνα με αυτούς που την πραγματοποίησαν, επιστήμονες της Pfizer και της ισραηλινής κυβέρνησης.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα