Κορονοϊός - AstraZeneca: H Κομισιόν δεν ανανέωσε την παραγγελία εμβολίων για μετά τον Ιούνιο

Εμβόλιο
© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε σήμερα στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο. «Δεν ανανεώσαμε την παραγγελία για μετά τον Ιούνιο. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπρετόν. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της COVID-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)

Η Επιτροπή έχει ήδη προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας

Υπενθυμίζουμε πως προ ολίγων ημερών ξεκίνησε, ενώπιον του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών, η εξέταση της προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της αγγλοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca αναφορικά με τις καθυστερήσεις που έγιναν στο κομμάτι της παράδοσης των δόσεων των εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν προσέφυγε εναντίον της AstraZeneca κατηγορώντας την ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της, όπως αυτές προβλέπονταν στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τις Βρυξέλλες, για την παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ε.Ε. και ότι δεν διέθετε ένα «αξιόπιστο» σχέδιο, ώστε να διασφαλίσει έγκαιρες παραδόσεις.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα