Μ. Σχοινάς: Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται στο μεταναστευτικό ζήτημα

Μαργαρίτης Σχοινάς
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με αφορμή την αύξηση των εισροών μεταναστών από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακα Θέουτα δήλωσε: «Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την εκφοβίσει».

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της Ισπανίας τόνισε ότι η Ευρώπη «δεν θα πέσει θύμα αυτών των τακτικών», σε μια πολύ ξεκάθαρη αναφορά προς το Μαρόκο.

«Η Θέουτα είναι η Ευρώπη, αυτά τα σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα, και αυτό που συμβαίνει εκεί δεν είναι πρόβλημα της Μαδρίτης, είναι πρόβλημα όλων των Ευρωπαίων» ανέφερε, μιλώντας στα ισπανικά.

Αντιπρόεδρος Κομισιόν
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι Βρυξέλλες εξέφρασαν ήδη από χθες, Τρίτη, την αλληλεγγύη τους προς την Ισπανία και ζήτησαν από το Μαρόκο, μέσω της Ευρωπαίας επιτρόπου αρμόδιας για τη Μετανάστευση, Ίλβα Γιόχανσον, να εμποδίσει «τις παράτυπες αναχωρήσεις» από το έδαφός του.

«Κανείς δεν μπορεί να εκφοβίσει ή να εκβιάσει την Ε.Ε.» πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς, ο οποίος υπενθύμισε ότι «τους τελευταίους 15 μήνες έχουν γίνει μερικές προσπάθειες από τρίτες χώρες να εργαλειοποιηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα».

«Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό» υπογράμμισε, αναφερόμενος ονομαστικά στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ισπανικής κυβέρνησης, σχεδόν 8.000 μετανάστες έχουν εισέλθει παράτυπα στη Θέουτα από τη Δευτέρα το πρωί, ενώ περίπου 4.000 έχουν ήδη απελαθεί στο Μαρόκο.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα