Πτήση Ryanair - Λευκορωσία: «Ζήσαμε μια ταινία τρόμου» δήλωσε Έλληνας επιβάτης

Αεροπλάνο της Ryanair
Φωτογραφία: Twitter

Έλληνας επιβάτης ο οποίος βρέθηκε στην πτήση Αθήνα - Βίλνιους με την εταιρεία Raynair μίλησε για την αναγκαστική προσγείωση που έγινε στη Λευκορωσία, προκειμένου να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς που επέκρινε το καθεστώς Λουκασένκο.

Ο Νίκος Πετάλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπήκαμε στην πτήση για να πάμε στην οικογένειά μας. Ήμασταν σε διαδικασία προσγείωσης. Δέκα λεπτά πριν προσγειωθούμε στο Βίλνιους, μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να κάνουμε αναγκαστική προσγείωση. Λέει ο πιλότος ότι πρέπει να κάνουμε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Δεν μας εξήγησε τον λόγο. Προσγειωθήκαμε στο Μινσκ και ήμασταν σε αναμονή μέσα στο αεροπλάνο. Ήρθαν άνθρωποι και σκυλιά για έλεγχο. Μετά από μία ώρα κατεβήκαμε. Ήταν κανονική πτήση, σαν να μη τρέχει τίποτα».

«Όταν ακούστηκε ότι γυρνάει Λευκορωσία το αεροπλάνο, είδα την αντίδρασή του. Έπιανε το κεφάλι του, σαν να ξέρει ότι κάτι κακό θα συμβεί. Ήταν φοβισμένος. Τον έβλεπες και έλεγες κάτι "συμβαίνει με αυτόν"» δήλωσε ο Έλληνας επιβάτης για την αντίδραση του δημοσιογράφου όταν άκουσε για την αναγκαστική προσγείωση.

Ρόμαν Προτάσεβιτς
Φωτογραφία: Twitter

«Περιμέναμε στον χώρο αναμονής, δεν μας άφηναν να πάμε ούτε στην τουαλέτα. Μετά από λίγο ήρθαν κάποιοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Αυτός καθόταν δίπλα μου, σαν να μη συνέβαινε κάτι» πρόσθεσε. «Ζήσαμε μια ταινία τρόμου» κατέληξε.

Η επέμβαση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Την άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς ζήτησε με μήνυμά της στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ μίλησε για «συνέπειες» στη Λευκορωσία.

«Η εξωφρενική και παράνομη συμπεριφορά του καθεστώτος στη Λευκορωσία θα έχει συνέπειες. Οι υπεύθυνοι για την πειρατεία στην πτήση της Ryanair πρέπει να τιμωρηθούν. Ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει αύριο τις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα