Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Οι αστυνομικοί απειλούν να μπλοκάρουν τα αεροδρόμια

paris

Οι Γάλλοι αστυνομικοί απείλησαν να μπλοκάρουντα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για μπόνους και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι διαδήλωσαν -και- σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις ζητώντας απαντήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το αίτημά τους για «Ολυμπιακό μπόνους» 2.000 ευρώ και εγγυήσεις ότι τα «κοινωνικά μέτρα», ιδίως για τη φροντίδα των παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα εγκριθεί.
 
«Θα προκαλέσουμε φόβο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», δήλωσε στο Reuters η Καφιά Μπουταρά, διοικητική γραμματέας στο συνδικάτο της «Alliance Police», καθώς δώδεκα αστυνομικοί διαδήλωσαν και άναψαν μπλε φωτοβολίδες μπροστά από το δημαρχείο του Παρισιού.

«Θα υπάρξουν σκληρότερες ενέργειες. Θα αποκλείσουμε τα αεροδρόμια με τους αστυνομικούς να χρειάζονται όχι τρία λεπτά αλλά 25 για να ελέγξουν τα διαβατήρια. Τότε θα δείτε ότι το αφεντικό του "Aeroport de Paris" θα πάρει το τηλέφωνό του και θα καλέσει την κυβέρνηση».

Την περασμένη εβδομάδα, αστυνομικοί διαδήλωσαν με ανοιχτά λεωφορεία στο Παρίσι για να προτρέψουν τις αρχές να επιταχύνουν τις συνομιλίες για τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (26/7/11/8).

Ξεκινώντας στις 26 Ιουλίου (και τελειώνοντας 11 Αυγούστου) οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρόκειται να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στο εργατικό δυναμικό του Παρισιού, εν μέσω αυξημένων απειλών για την ασφάλεια και χρόνιων ελλείψεων προσωπικού στην αστυνομία, τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Περίπου 30.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα κινητοποιηθούν για να εξασφαλίσουν ασφάλεια  στην τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου, όταν περίπου 600.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν αθλητές και αποστολές να πλέουν κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα.

Παρίσι 2024: Οι Γάλλοι ζήτησαν περιορισμό διαδρομών από Google Maps

Η αρχή δημόσιων συγκοινωνιών του Παρισιού ζήτησε από τις εφαρμογές πλοήγησης, όπως το «Google Maps», να περιορίσουν τις προτεινόμενες διαδρομές σε αυτές που προετοιμάζονται για τους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού.

 

«Ζητήσαμε (Google Maps, City Mapper κ.α) να αναμεταδώσουν τα σχέδιά μας για τις μετακινήσεις, ώστε ο ταξιδιώτης να ακολουθήσει τη διαδρομή που έχουμε υποδείξει», δήλωσε  στην εφημερίδα «Ouest-Franc» ο Λοράν Προμπστ, επικεφαλής της «Ile-de-France Mobilites», της αρχής που διέπει τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων δημόσιων μεταφορών στο Παρίσι και τη γύρω περιοχή.

Εάν οι εταιρείες δεν συμμορφωθούν με το αίτημα, θα κληθούν να κλείσουν τις εφαρμογές τους, πρόσθεσε, θεωρώντας το θέμα ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια.

Η Γαλλία αναμένει έως και 600.000 επισκέπτες μόνο για την τελετή έναρξης, όπου 160 σκάφη θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου από τη γέφυρα Αούστερλιτς στο κέντρο του Παρισιού για μία διαδρομή 6 χιλιομέτρων προς τη γέφυρα Ιένα.

Οι Ολυπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από 26 Ιουλίου-11 Αυγούστου με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες να διεξάγονται από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.