Γ.Γ. υπουργείου Υγείας: Τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός

«Τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση το πρωί της Παρασκευής ο γ.γ. της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε πως μέσα στο επόμενο εξάμηνο η κυβέρνηση θα έχει πετύχει τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές, σώζει ζωές, είναι το σημαντικότερο όπλο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», υπογράμμισε. Ο κ. Θεμιστοκλέους κάλεσε τους πολίτες να εγγραφούν στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης, καθώς μέσω του συστήματος αυτού θα λαμβάνουμε ειδοποίηση για να εμβολιαστούμε.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο γενικός γραμματέας γνωστοποίησε ότι όποιο εμβόλιο παίρνει έγκριση έπειτα από δύο ημέρες θα βρίσκεται στη χώρα μας.

Συντήρηση του εμβολίου

Τα πρώτα ψυγεία για τη συντήρηση των εμβολίων είναι ήδη εδώ, ενώ τα υπόλοιπα θα έρθουν εντός της επόμενης εβδομάδας. Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι τα ψυγεία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της χώρας και από εκεί θα γίνεται η διανομή των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM