Ιωάννινα: 55 τα θετικά κρούσματα στο γηροκομείο

55 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού σε ιδιωτική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα.

Τα Ιωάννινα είναι ξανά σε εππιφυλακή, καθώς τελικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού σε γηροκομείο της περιοχής, ανέρχονται σε 55 και εντοπίζονται τόσο στους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, όσο και στο προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ασθενούν 9 εργαζόμενοι του οίκου ευγηρίας, και 46 φιλοξενούμενοι, εκ των οποίων οι 21, έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, μιας και οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι υπερπλήρεις.

Το χρονικό των κρουσμάτων στο γηροκομείο 

Το πρώτο θετικό κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας, διαγνώστηκε και επιβεβαιώθηκε στις 24 Οκτωβρίου και ήταν μια γυναίκα από το προσωπικό. Τις ημέρες που ακολούθησαν, ωστόσο, ακολούθησαν μοριακά τεστ τόσο στο υπόλοιπο προσωπικό όσο και στου φιλοξενούμενους. Οι σχετικοί έλεγχοι ανέδειξαν τελικά 55 θετικά κρούσματα κοροναϊού.

Αυτή τη στιγμή, οι ηλικιωμένοι διαγνλωστηκαν θετικοί αλλά παρουσιάζουν πιο ήπια συμπτώματα βρίσκονται στο ιδιωτικό γηροκομείο και παρακολουθούνται από τον ιατρό της δομής. Βέβαια, για προληπτικούς λόγους αναμένεται η μεταφορά τους σε Νοσοκομεία.

Νάκου: «Είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά»

Η αντιπερειφερειάρχης Υγείας, Αγνή Νάκου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έλεγχων που γίνονται μέσω των κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά». Ωστόσο, όπως έδειξαν οι έλεγχοι σωρεία εργαζομένων και φιλοξενούμενων εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό.

Ζητήθηκε εισαγγελική παρέμβαση για την συρροή κρουσμάτων στο γηροκομείο

Από την Κυριακή (1/11), ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κοροναϊού στο ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα.

Αρκουμανέας: «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι οι ευπαθείς ομάδες»

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (3/11), ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, προειδοποίησε πως είναι πολύ πιθανόν να έχουμε και σήμερα πάνω από 2.000 κρούσματα.

Ενώ συμπλήρωσε πως: «Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες», όπου ανήκουν και οι ηλικιωμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM