Κορονοϊός: Ποιος νομός έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων;

Κορονοϊός: Γιατί οι θάνατοι «θερίζουν» στην Αττική, ενώ τα κρούσματα είναι περισσότερα στη Θεσσαλονίκη;

Ο κορονοϊός σαρώνει την Ελλάδα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σε ποιους λόγους οφείλεται;

Της ΒΙΚΥΣ ΚΑΛΟΦΩΤΙΑ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), είναι πλέον κάτι παραπάνω από απλά ξεκάθαρο: η διάδοση του κορονοϊού στην χώρα μας το τελευταίο 15θήμερο είναι ραγδαία και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων, ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και μετά τα επιδημιολογικά στοιχεία που δόθηκαν χθες, Τρίτη, στη δημοσιότητα από την αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και τα οποία περιλαμβάνουν 2.384 νέα περιστατικά του ιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με τα 652 εξ αυτών να καταγράφονται στη συμπρωτεύουσα και αντίστοιχα 588 κρούσματα στην Αττική. Αρκετά υψηλό, όμως είναι το επιδημιολογικό φορτίο και στη Λάρισα, με 164 μολύνσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ημερήσια έκθεση επιτήρησης της νόσου από τον ΕΟΔΥ στις 10/11/2020, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από τον κορονοϊό είναι 41 και οι αντίστοιχοι συνολικά στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχονται σε 866, με τους 351 (40.5%) να αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε ευρύτερο πλαίσιο, αποτελεί χαρακτηριστικό του δεύτερου αρκετά ισχυρού «κύματος» του κορονοϊού στη χώρα μας...

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM