Σουηδία: Το απίστευτο φαινόμενο, ήλιος-φωτοστέφανο (video)

Σουηδία: Φαινόμενο συχνό, αλλά μερικές φορές όχι τόσο εντυπωσιακό στο μάτι, διότι το καλύπτουν σύννεφα ή ομίχλη.

Πριν από λίγες μέρες, όμως, στο χιονοδρομικό κέντρο του Βεμντάλεν στη βόρεια Σουηδία, το φαινόμενο αποτυπώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του αυτή την εποχή για δύο με τρεις ώρες τη μέρα. Βρίσκεται χαμηλά στον ουρανό και οι... λίγες ακτίνες που φτάνουν στη γη, συχνά συγκρούονται με μικροσκοπικούς κρυστάλλους πάγου που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα.

Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ένα απίθανο φαινόμενο, το οποίο μπορείτε να δείτε στο video. Τα μαθηματικά του σύμπαντος κάνουν μετά το παιχνίδι τους και μετατρέπουν αυτή τη διάθλαση σε αυτό το φαινόμενο, με το φωτοστέφανο να έχει πάντα το ίδιο σχήμα και στην κορυφή του των γωνιών του πενταγώνου που δημιουργείται να εμφανίζεται η αντανάκλαση του ήλιου.

Ακόμη και οι Σουηδοί που κάθε χειμώνα βλέπουν το συγκεκριμένο φαινόμενο, έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα. Αντίστοιχο είναι και το φαινόμενο με την ονομασία "βόρειο σέλας", το οποίο πάλι οφείλεται στα παιχνίδια που κάνουν οι ακτίνες του ήλιου με την υγρασία στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαγνητικός βόρειος πόλος: Συνεχίζει την τρελή πορεία του προς τη Σιβηρία

Χ- Files αλά ελληνικά: Οι ιπτάμενοι στο Καλλιμάρμαρο, το πρώτο cyborg, Πεντέλη, Ταΰγετος και όχι μόνο (pics+vds)