Τζάνετ Τζάκσον: Σε δημοπρασία 1.000 προσωπικά της αντικείμενα

Τζάνετ Τζάκσον
(Πηγή: Instagram)

Η Τζάνετ Τζάκσον διαθέτει μια συλλογή προσωπικών αντικειμένων προς πώληση σε δημοπρασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα. Η δημοπρασία θα τιμήσει τη θρυλική ποπ σταρ και «την πρωτοποριακή της καριέρα τεσσάρων δεκαετιών που άλλαξε τη μουσική για πάντα και άνοιξε την πόρτα για μια ολόκληρη γενιά μουσικών ειδώλων που ακολούθησαν την εξαιρετική της πορεία».

Δημοπρασία και γενέθλια μαζί

Η τριήμερη δημοπρασία του οίκου Julien's πραγματοποιείται στις 14, 15 και 16 Μαΐου και θα συμπέσει με τα 55α γενέθλια της Τζάνετ Τζάκσον (16 Μαΐου).

τραγουδίστρια Τζάνετ Τζάκσον
(Πηγή: Instagram)

Τι αντικείμενα θα πωληθούν στη δημοπρασία;

Περισσότερα από 1.000 αντικείμενα «θα βγουν στο σφυρί», μεταξύ των οποίων το νυφικό που φόρεσε η τραγουδίστρια στον μυστικό γάμο της με τον χορευτή René Elizondo Jr., το 1991. Άλλα αντικείμενα περιλαμβάνουν το στρατιωτικό σακάκι που φορά στο μουσικό βίντεο του «Rhythm Nation», αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα ρούχα της, και το διάσημο, μονό ασημί σκουλαρίκι της με κρεμαστό κλειδί.

Από τα σημαντικότερα αντικείμενα της δημοπρασίας πιθανότατα θα είναι τα φουτουριστικά ρούχα της από το βίντεο «Scream», ντουέτο με τον αδελφό της Μάικλ Τζάκσον. Εκείνη την εποχή ήταν το πιο ακριβό μουσικό βίντεο στον κόσμο, το κόστος του οποίου ανήλθε στα επτά εκατομμύρια δολάρια.

Μια επιλογή των κοστουμιών και των αναμνηστικών της τραγουδίστριας από το βίντεο «Control» θα παρουσιαστεί στο «Hard Rock Cafe» του Λονδίνου από τις 19 Απριλίου για πέντε ημέρες, προτού η συλλογή μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στο Λος Άντζελες πριν από τη δημοπρασία.

Οι δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του οίκου Julien's Auctions

«Η Τζάνετ δεν έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν» δήλωσε ο Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Julien's Auctions. «Την προσεγγίσαμε πολλές φορές και ήταν πάντα πολύ δύσκολο να βρεις κάτι σε δημοπρασία από εκείνη, γιατί κράτησε και αρχειοθέτησε τα πάντα» πρόσθεσε. Ένα μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα δοθεί στoν χριστιανικό οργανισμό Compassion International, που συνεργάζεται με εκκλησίες σε όλο τον κόσμο για την παροχή βοήθειας σε παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα