Το Ιράν εκτέλεσε πράκτορα της CIA

Πριν από λίγες ημέρες το Ιράν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Η κίνηση αυτή όμως είχε και συνέχεια καθώς εκτελέστηκε στην Τεχεράνη πράκτορας που ενεργούσε για λογαριασμό των ΗΠΑ.

O λόγος για τον Reza Asgari, πρώην εργαζόμενο του ιρανικού Υπουργείο Άμυνας, ο οποίος εκτελέστηκε, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελικός εκπρόσωπος Gholamhossein Esmaili.

Οι Ιρανοί ισχυρίζονται πως ο Asgari ενεργούσε για λογαριασμό της CIA, δίνοντας στην Αμερική πληροφορίες για το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους δεν επιβεβαιώνουν το παραμικρό, κάτι που δεν αναμένεται ωστόσο να συμβεί έτσι και αλλιώς.

Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο που προστίθεται στην κόντρα των δυο χωρών, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καταζητούμενος από την χώρα για την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2019, το Ιράν είχε συλλάβει 17 άτομα συνολικά, με την κατηγορία πως εργάζονταν ως πράκτορες της CIA. Όλοι τους καταδικάστηκαν σε θάνατο και η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM