Έκρηξη σε κοιμητήριο στη Σαουδική Αραβία: Έλληνας μεταξύ των τραυματιών

Έκρηξη σημειώθηκε σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με τα αίτια να παραμένουν άγνωστα

Έκρηξη σε κοιμητήριο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την «Ημέρα Εκεχειρίας» για Γάλλους και Βρετανούς ομογενείς που ζουν στη χώρα.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ενώ ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει πως ανάμεσα στους τραυματίες  βρίσκεται κι ένας Έλληνας αστυνομικός.

Ο αστυνομικός του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στη Τζέντα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά. Η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό και ενός Βρετανού υπηκόου.

Reuters: Τέσσερις τραυματίες- άγνωστα τα αίτια

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες, επικαλούμενο ελληνική κυβερνητική πηγή.

«Υπήρξε έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα. Υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματισμένοι, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας», δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των τοπικών αρχών.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της έκρηξης.

Για χειροβομβίδα κάνει λόγο η Le Figaro

«Η ετήσια τελετή για τον εορτασμό του τέλους του Παγκοσμίου Πολέμου στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντα, την οποία παρακολούθησαν αρκετά προξενεία, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, ήταν ο στόχος επίθεσης σήμερα το πρωί, η οποία τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε το υπουργείο.

Στο μεταξύ, Γάλλος ανταποκριτής στη Le Figaro, ανέφερε πως «μια χειροβομβίδα εκτοξεύθηκε» μέσα στο νεκροταφείο, στη διάρκεια της τελετής. Παράλληλα, ανέφερε πως μεταξύ των τραυματιών ήταν ένας Έλληνας κι ένας Σαουδάραβας φρουρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM