Μαύρη μέρα για τις ΗΠΑ: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο – Τι γράφουν οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων

Η εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο αποτελεί και τον τραγικό επίλογο της θητείας του. Δεκάδες τραυματίες και τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να σταματήσει η συνταγματική διαδικασία της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Κι ενώ όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε αποσβολωμένος τις τραγικές εικόνες, ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθούσε να μιλά στο Twitter για νοθεία των εκλογών.

Με τη σειρά τους οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη μαύρη σελίδα που γράφτηκε στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Για τα πρωτοφανή γεγονότα τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter: «Είμαι εξαιρετικά προβληματισμένος από τη βία και τα φρικτά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουάσινγκτον. Η αμερικανική δημοκρατία είναι ανθεκτική, με βαθιές ρίζες, και θα ξεπεράσει αυτή την κρίση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Extremely troubled by the violence and horrible events taking place in Washington D.C. American democracy is resilient, deeply rooted and will overcome this crisis.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 6, 2021

Μηνύματα από Τσίπρα - Γεννηματά για τα γεγονότα στις ΗΠΑ

Τις απίστευτες εικόνες από το Καπιτώλιο σχολίασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Οι απαράδεκτες εικόνες ακροδεξιάς βίας στο Καπιτώλιο αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τη Δημοκρατία κάθε μέρα και παντού», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν πρέπει να γίνει σεβαστή και θα γίνει σεβαστή. Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Disgraceful images of far right violence in #USCapitol prove how important it is to protect democracy every day and everywhere.

The election of @JoeBiden must and will be respected.

The enemies of democracy will be defeated.

— Alexis Tsipras (@tsipras_eu) January 6, 2021

«Δυνάμεις του λαϊκισμού και του διχασμού επιχειρούν να εκβιάσουν τη Δημοκρατία και να ανατρέψουν τη λαϊκή θέληση στην Ουάσινγκτον. Χρέος όλων μας είναι να τους καταδικάσουμε απερίφραστα. Η νίκη της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ είναι νίκη όλων όσοι πιστεύουν στις αξίες της σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Δυνάμεις του λαϊκισμού & του διχασμού, επιχειρούν να εκβιάσουν την Δημοκρατία & να ανατρέψουν την λαϊκή θέληση, στην Ουάσινγκτον.

Χρέος όλων είναι να τους καταδικάσουμε απερίφραστα.

Η νίκη της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, είναι νίκη όλων όσων πιστεύουν στις αξίες της σε όλο τον κόσμο.

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) January 6, 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM