Τζιλ Μπάιντεν: Ποια είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Τζιλ Μπάιντεν: Η μέλλουσα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει γράψει ήδη τη δική της ιστορία

Ο Τζο Μπάιντεν,νικητής στις 46 εκλογές των ΗΠΑ, επρόκειτο να αναλάβει την προεδρία στις αρχές του επόμενου έτους. Η Τζιλ Μπάιντεν,η γυναίκα του, εκτός από σύζυγος και Πρώτη Κυρία είναι και εκπαιδευτικός όπως δήλωσε, θα συνεχίσει να βιοπορίζεται.

«Θα είναι πρόεδρος για όλες τις οικογένειές μας» έγραψε η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, μετά τη νίκη του συζύγου της στις αμερικανικές εκλογές σε ανάρτησή της την οποία συνόδευσε κοινή τους φωτογραφία.

Στη φωτογραφία ο Τζο Μπάιντεν κρατά ένα πανό που γράφει «Dr. & Vice President Biden Live Here», ενώ δίπλα του στέκεται η σύζυγός του και με το χέρι της κρύβει τη λέξη «vice».

Ο πρώτος της γάμος

Σε ηλικία μόλις 18 ετών, η Τζιλ παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο Μπιλ Στίβενσον, πρώην παίκτη του φούτμπολ τον οποίο γνώρισε το καλοκαίρι πριν από την αποφοίτησή της. Αλλά πέντε χρόνια αργότερα, ο έρωτάς τους ξεθώριασε και χώρισαν.

 

Η ζωή με τον Τζο Μπάιντεν

Την ίδια χρονιά η Τζιλ και ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκαν σε τυφλό ραντεβού που έστησε ο αδελφός του Τζο Μπάιντεν, Φρανκ, οποίος ήταν φίλος της Τζιλ και ήθελε να την βοηθήσει να προχωρήσει στην ζωή της.

neoi jill kai joe biden

Η Τζο ήταν τελειόφοιτη στο Κολέγιο, 24 ετών και ο Τζο 33 ετών Γερουσιαστής.

Εκείνος είχε χάσει πριν από τρία χρόνια τη σύζυγο και τη νεογέννητη κόρη τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά και οι δύο γιοι του, αλλά ευτυχώς ανάρρωσαν πλήρως.

Αν και ήταν σχεδόν 9 χρόνια μεγαλύτερός της, εντυπωσιάστηκε από την επίσημη εμφάνισή του και τους τρόπους του σε σύγκριση με τους φοιτητές που γνώριζε.

"Ήμουν τελειόφοιτη, έβγαινα με αγόρια που φορούσαν τζιν και T-shirt, και ήρθε στην πόρτα μου και φορούσε ένα casual σακάκι και μοκασίνια και σκέφτηκα "Θεέ μου, αυτό δεν θα πετύχει ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια" είπε η Τζιλ στη Vogue.

"Ήταν εννιά χρόνια μεγαλύτερός μου. Και πήγαμε να δούμε το "Ένας άνδρας και μια γυναίκα" σε σινεμά της Φιλαδέλφειας και πραγματικά τα πήγαμε καλά. Όταν επιστρέψαμε σπίτι μου έσφιξε το χέρι για καληνύχτα. Ανέβηκα σπίτι και κάλεσα τη μητέρα μου στη μία τα ξημερώματα και της είπα "μαμά, επιτέλους βρήκα έναν τζέντλεμαν".

Αρνήθηκε πέντε προτάσεις γάμου!

"Ο Τζο συχνά λέει σε ανθρώπους ότι δεν συμφώνησα να τον παντρευτώ παρά μόνο την πέμπτη φορά που μου ζήτησε" είπε σε ομιλία της το 2012 σε συνέδριο των Δημοκρατικών.

agkaia jillkai joe biden

"Η αλήθεια είναι ότι τον αγαπούσα από την αρχή" παραδέχτηκε. Η Τζιλ φοβόταν να μπει στο πολιτικό προσκήνιο, ήθελε να αφοσιωθεί στην καριέρα της και ήταν επιφυλακτική και στο να αναλάβει την ευθύνη για την ανατροφή των δυο γιων του Τζο. Ωστόσο, ήταν εκείνη που τους μεγάλωσε και εκείνοι την αποκαλούσαν "μαμά" αν και ποτέ δεν τους υιοθέτησε επίσημα.

Για τις προτάσεις γάμου η Τζιλ είχε πει στη Vogue: "Του είπα"όχι ακόμη, όχι ακόμη, όχι ακόμη". Επειδή γιατί ήδη είχα ερωτευτεί τα αγόρια και αισθανόμουν ότι αυτός ο γάμος πρέπει να πετύχει. Είχαν ήδη χάσει τη μαμά τους και δεν μπορούσα να νιώσω ότι θα χάσουν και δεύτερη μαμά. Οπότε έπρεπε να είμαι 100%".

Το ζευγάρι απέκτησε μία κόρη, την Άσλεϊ το 1981. "Η οικογένειά μας ολοκληρώθηκε" είπε η Τζιλ.

Η επαγγελματική της πορεία

jillbiden portreto

Από το 1993 έως το 2008, η Μπάιντεν ήταν καθηγήτρια αγγλικών και ανάγνωσης στο Τεχνικό και Κοινοτικό Κολέγιο του Ντέλαγουερ. Από το 2009, εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας στο Κοινοτικό Κολέγιο της Βόρειας Βιρτζίνιας, ενώ λέγεται ότι ήταν η πρώτη δεύτερη κυρία που συνέχισε να εργάζεται και να πληρώνεται παρόλο που ο σύζυγος της ήταν αντιπρόεδρος.

Είναι η ιδρύτρια της Πρωτοβουλίας των Μπάιντεν για την Υγεία του Μαστού, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, είναι συνιδρυτής του ιδρύματος Μπάιντεν, είναι συνιδρύτρια του "Ενώνοντας τις Δυνάμεις" με την Μισέλ Ομπάμα και ασχολείται και με άλλες οργανώσεις.

«Αν φτάσουμε στον Λευκό Οίκο, θα συνεχίσω να διδάσκω»

Η δρ. Μπάιντεν, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Βιρτζίνια, είχε δηλώσει στο "CBS Sunday Morning" τον Αύγουστο ότι «θα ήθελε να συνεχίσει να διδάσκει στην περίπτωση που γινόταν Πρώτη Κυρία».

«Αν φτάσουμε στον Λευκό Οίκο, θα συνεχίσω να διδάσκω. Είναι σημαντικό και θέλω οι άνθρωποι να εκτιμούν τους δασκάλους και να γνωρίζουν τη συνεισφορά τους και να αναβαθμίζουν το επάγγελμα» είχε πει χαρακτηριστικά. Η δρ. Τζιλ Μπάιντεν  εργάστηκε ως καθηγήτρια σε κοινοτικά κολλέγια όταν ο Μπάιντεν διετέλεσε ως αντιπρόεδρος στην προεδρία Ομπάμα.

jill kai joe biden agkalia

«Διδάσκω σε πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες. Λατρεύω τις ιστορίες τους, λατρεύω ποιοι είναι ως άνθρωποι και μου αρέσει το γεγονός ότι μπορώ να τους βοηθήσω στο δρόμο τους προς την επιτυχία» είχε πει παλαιότερα.

Σε συνέντευξή της έχει δηλώσει ότι εάν γίνει Πρώτη Κυρία, θα στηρίξει τα δωρεάν δίδακτρα στα κοινοτικά κολέγια, τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο και θα στηρίξει τις οικογένειες των στρατιωτικών, όπως έκανε και ως σύζυγος αντιπροέδρου.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM