Kι όμως, ένας Έλληνας υδραυλικός κάνει θραύση στο Σεν Μόριτζ: Τα τρελά λεφτά που βγάζει (pics)

Το κορυφαίο χειμερινό θέρετρο Σεν Μόριτζ θεωρείται πόλος έλξης για του πλούσιους και αριθμεί περίπου 5.400 κατοίκους. Μέσα σε αυτούς, βρίσκεται και ένας υδραυλικός από τις Σέρρες εν ονόματι Ανανίας Φεστέρης.

Ο υδραυλικός Ανανίας Φεστέρης είναι υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία των ξενοδοχείων και των σαλέ που φιλοξενούν την αφρόκρεμα της showbiz. Δεν είναι ο μοναδικός υδραυλικός, αλλά θεωρείται από τους πιο ικανούς. Μάλιστα, η αμοιβή του είναι ανάλογη με ενός γιατρού, αφού χρεώνει 90€ την ώρα. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος μια μέρα με αρκετή δουλειά, μπορεί να βγάλει κοντά στα 3.000€.

Ωστόσο, ο ίδιος αναφέρει:

«Βέβαια, μην φανταστείτε ότι μας μένουν όλα τσέπη. Εδώ η εφορία σου παίρνει πάνω από τα μισά σε φόρους, από τη στιγμή που έχεις δικό σου μαγαζί όπως εγώ. Το ενοίκιο για ένα σπίτι 100 τμ είναι από 2.000 ευρώ και άνω, χωρίς να υπολογίσεις ρεύματα, ίντερνετ κτλ. Στο σούπερ μάρκετ ένα κιλό χοιρινό κρέας θα το αγοράσεις 20 ευρώ και το μοσχάρι πάει από 50 έως 90 ευρώ το κιλό. Στα εστιατόρια δε, όσο ανεβαίνεις υψόμετρο, τόσο πιο ακριβό είναι και το φαγητό. Στο πιο ταπεινό μαγαζί θες 30 ευρώ για ένα πιάτο φαι με σαλάτα και μια μπύρα».

Ο κ. Φεστέρης έχει μπει στα μεγαλύτερα σπίτια του Σεν Μόριτζ, ακόμη και στα σαλέ της οικογένειας Νιάρχου, επιδιορθώνοντας βλάβες σε στεγνωτήρια, σωληνώσεις, αποφράξεις και εξαερισμούς.

Μάλιστα σε αυτές τις δουλειές, είναι ανάλογο και το φιλοδώρημα. «Το μεγαλύτερο που έχω λάβει μέχρι στιγμής είναι 100 ευρώ, χώρια την αμοιβή που πήρα για την δουλειά που με κάλεσαν να κάνω» λέει. Το μότο του είναι, «άμα φτιαχτεί μια φορά, πρέπει να ζήσει 40 χρόνια» και αυτό είναι που έχουν εκτιμήσει οι κάτοικοι στο Σεν Μόριτζ.

Τέλος, επισημαίνει:

«Εδώ δεν σε παίρνει να κοροϊδεύεις, πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύεις ότι είσαι καλός στη δουλειά σου. Έτσι φτιάχνεις το όνομα σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM