Kορονοϊός: Σε μερικό lockdown η Ουγγαρία

Σε καθεστώς μερικού lockdown μπαίνει από την Τετάρτη η Ουγγαρία μετά τους 103 θανάτους και τα 4.140 κρούσματα που κατέγραψε χθες

Σε μερικό lockdown θα βρίσκεται η Ουγγαρία από την Τετάρτη όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν για να αποφευχθεί ο κορεσμός των νοσοκομείων από τους ασθενείς με COVID-19.

Κατά τη διάρκεια του μερικού lockdown, τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν και η διδασκαλία θα γίνεται εξ αποστάσεως. Επίσης θα κλείσουν και τα εστιατόρια και θα αυξηθούν οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας για να ανασχεθεί η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα απαγορευτούν οι μεγάλες συναθροίσεις και ότι οι αθλητικοί αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

«Αν οι αριθμοί των κρουσμάτων εξακολουθήσουν να αυξάνονται με τον σημερινό ρυθμό (...) τα ουγγρικά νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το φορτίο», δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας σε βίντεο που ανάρτησε στο facebook.

 

Τα νοσοκομεία στην Ουγγαρία έχουν ήδη προβεί στον επαναπρογραμματισμό εγχειρήσεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη συρροή ασθενών λόγω της COVID-19, αφού ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών ανήλθε σε 6.153 με αριθμό ρεκόρ 461 ασθενών σε αναπνευστήρες.

Τα μέτρα που πήρε η ουγγρική κυβέρνηση για το μερικό lockdown

apolumansi dromoi maskes koronoios

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αρχίζει μέχρι στιγμής από τα μεσάνυχτα, τώρα θα αρχίζει στις 20:00 τοπική ώρα και θα διαρκεί έως τις 05:00, διευκρινίζει ο Ορμπάν. Τα ξενοδοχεία θα μπορούν να δέχονται μόνον επιχειρηματίες ως πελάτες, κι όχι τουρίστες, προσθέτει.

 

  • Στις οικογενειακές συναθροίσεις θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνον έως 10 άνθρωποι και στις κηδείες έως 50. Τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια θα είναι κλειστά.

 

  • Τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, όμως το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις κάθε εβδομάδα, υπογραμμίζει επίσης ο Ορμπάν.

Νωρίτερα σήμερα εκπαιδευτική ένωση της Ουγγαρίας κάλεσε τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία για να προστατεύσουν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους εαυτούς τους, από την πανδημία του κορονοϊού.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM