Ουκρανία-Ρωσία: Η Μόσχα αποσύρει δυνάμεις από τις περιφέρειες του Κιέβου

Ουκρανία Ρωσία στρατός

Ο κυβερνήτης του Τσερνίχιβ από την άλλη, δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται και από τη δική του περιφέρεια, αν και δεν έχουν φύγει όλες.

«Παρατηρούμε την κίνηση κοινών ρωσικών οχηματοπομπών με διαφορετικούς αριθμούς οχημάτων», έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής του Κιέβου Ολεξάντρ Παβλιούκ.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έφυγαν από το χωριό Χοστομέλ, αλλά παραμένουν στην κωμόπολη Μπούτσα. Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία.

Εξάλλου ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Τσερνίχιβ Βιατσεσλάβ Τσαούς δήλωσε σήμερα με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πως, παρόλο που ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή, «αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα εξακολουθούν να είναι πιθανά, ουδείς το αποκλείει», ενώ πρόσθεσε πως ουκρανικές δυνάμεις εισέρχονται και καταλαμβάνουν οικισμούς τους οποίους κατείχαν προηγουμένως ρωσικά στρατεύματα.

Ο Τσαούς δήλωσε πως εξακολουθεί να είναι πολύ νωρίς για να μειώσουν την επιφυλακή τους οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια του Τσερνίχιβ, καθώς ρωσικά στρατεύματα «βρίσκονται ακόμη στη γη μας».

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει την Τρίτη πως θα περιορίσει την κλίμακα των επιχειρήσεών της στις περιφέρειες του Τσερνίχιβ και του Κιέβου.