Σύψας: Εάν «σκάσει» η Αθήνα θα έχουμε μεγάλους μπελάδες

Ο Νικόλαος Σύψας, λοιμωξιολόγος, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Επιτροπής για τον κορονοϊό εξέφρασε την αγωνία του για την Αττική και ειδικότερα για το κέντρο της Αθήνας αναφορικά με ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» με τον κορονοϊό 

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μας μεταφέρει την αγωνία του για την Αττική και πιο συγκεκριμένα το κέντρο της Αθήνας όπου τα κρούσματα είναι αυξημένα.

«Είμαστε σε μια φάση σταθεροποίησης της επιδημίας στην Ελλάδα»

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ο καθηγητής εξήγησε: «είμαστε σε μια φάση σταθεροποίησης της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα, τα μισά στην Αττική και αυτό δεν μας αφήνει να αναθαρρήσουμε».

«Έχουμε συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής»

Και συνέχισε, διευκρινίζοντας πως «η Αττική και ο κεντρικός Τομέας δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε, τα πολλά κρούσματα και ένα R που φτάνει στο 1 και ένας δείκτης θετικότητας που ξεπερνάει το όριο ασφαλείας του 4% μας προβληματίζουν. Έχουμε συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής».

«Η δυτική Αττική ήταν διαφορετικό πράγμα και γι’ αυτό μπήκε σε lockdown» συμπλήρωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Επιτροπής για τον κορονοϊό. Ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει για μια ακόμη φορά ότι δεν ήρθε ακόμα εκείνη η ώρα να χαλαρώσουμε. Ειδικότερα, είπε: «το μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Το παρακολουθούμε πολύ στενά το κέντρο της Αθήνας με ιχνηλάτηση και τεστ».

«Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος για την Αθήνα»

«Εάν 'σκάσει' η Αθήνα θα έχουμε μεγάλους μπελάδες, μην λέει ο καθένας θέλω να ανοίξω το ένα και το άλλο. Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος για την Αθήνα. Αν έχουμε ατύχημα στην Αττική θα πάμε άσχημα για όλο τον χρόνο» σημείωσε ο ίδιος ο καθηγητής. Και παράλληλα, κάλεσε όλους όσους κατεβαίνουν και ψωνίζουν στο κέντρο της Αθήνας να είναι πολύ προσεκτικοί, εξηγώντας πως «δεν θέλουμε διασπορά».

«Έχει νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ»

Τέλος, ο Νίκος Σύψας, κατέληξε υποστηρίζοντας πως «έχει νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, το βασικότερο όπλο είναι αυτό, τα άλλα είναι συμπληρωματικά. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις αλλά θα παραμείνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM