Στην Ελλάδα τα 83.850 εμβόλια της Pfizer

Έφτασαν στην Ελλάδα σήμερα τα 83.850 εμβόλια κατά του κορονοϊού των Pfizer/BioNTech.

Τα 83.850 είναι η δεύτερη παραλαβή μετά τα πρώτα 9.750 που ήρθαν στις 26 Δεκεμβρίου, τα οποία έφτασαν σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Από νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βρίσκονταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, όπως και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

«Συνεχίζουμε κανονικά βάσει του επιχειρησιακού μας σχεδίου» ήταν η μόνη δήλωση που έκανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από Pfizer/BioNTech 1.255.800 δόσεις και αυτός ο αριθμός είναι πιθανόν να αυξηθεί αν καταλήξει η ΕΕ σε συμφωνία για επιπλέον 100.000.000 δόσεις, όπως ενημέρωσε αντίστοιχα ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στις δόσεις αυτές θα προστεθούν οι παραδόσεις της Moderna, που αναμένουν έγκριση από τον ΕΜΑ στις 6 Ιανουαρίου και αφορούν 240.000 για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πώς μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού για εμβολιασμό

Η πλατφόρμα για να κλείσει ο πολίτης ραντεβού θα ανοίξει μία εβδομάδα νωρίτερα από τις 20 Ιανουαρίου, οπότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα το μήνυμα (εάν ανήκει στις ομάδες προτεραιοποίησης) για το ραντεβού του. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω της πλατφόρμας embolio.gov.gr, όπου με το ΑΜΚΑ θα μπορεί ο πολίτης όταν ανοίξουν τα ραντεβού να δει εάν ανήκει στις ομάδες που εμβολιάζονται και αν ναι τότε θα μπορεί να κλείνει ραντεβού. Επίσης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ.