Γιώργος Κιμούλης: Έβρισε και κλότσησε την Ζέτα Δούκα - Τι είπε η ίδια

Ψυχολογική και σωματική βία καταγγέλλει η ηθοποιός Ζέτα Δούκα από τον σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη

Στην εκπομπή του Mega ’’Πάμε Δανάη’’ βρέθηκε καλεσμένη η ηθοποιός, Ζέτα Δούκα. Η ηθοποιός μέσω της ζωντανής συνέντευξης αποκάλυψε ένα περιστατικό σωματικής βίας που η ίδια είχε υποστεί πριν δεκατέσσερα χρόνια, σε θεατρική παράσταση από τον σκηνοθέτη της. Μάλιστα, προχώρησε και στην αποκάλυψη του ονόματος του γνωστού σκηνοθέτη και οι παρουσιαστές της εκπομπής ’’πάγωσαν’’. Πρόκειται για τον Γιώργο Κιμούλη. Συγκεκριμένα, όπως εξομολογήθηκε η ηθοποιός, ο Γιώργος Κιμούλης την έβρισε και την κλότσησε στο θέατρο, ενώ κατά τη διάρκεια όλης της θεατρικής σεζόν είχε υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία.

Θυμός, απαξίωση και λεκτική βία

Συγκεκριμένα, η Ζέτα Δούκα ανέφερε τα εξής: «Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός.

Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει…

Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλότσησε και είπε «ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι».

Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής.

Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».

«Μου τσάκισε την αξιοπρέπεια»

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Γνωρίζω ότι πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνω είναι να ανοίξω τον δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας. Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ανοιχτά και ονομαστικά. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που μου τσάκισε τόσο πολύ την αξιοπρέπεια και με έκανε να ζήσω υπό καθεστώς φόβου και γνωρίζοντας εκ των υστέρων ότι είναι ο τρόπος του, δεν έχεις κάτι να κάνεις. Για μένα αυτός ο άνθρωπος ήταν σαν να μην υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε η ηθοποιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM