Ποιοι είναι οι «γαλάζιοι προστάτες» του κ. Φουρθιώτη;

 Ποιος είναι τελικά ο Μένιος Φουρθιώτης;

Όσοι έριχναν για χρόνια «κλεφτές ματιές» στα… υγρά σοκάκια του κοσμικού κουτσομπολιού, πάντως, δύσκολα θα έβαζαν στοίχημα ότι θα μπορούσαν να τον συναντήσουν να παίζει το ρόλο του αστάθμητου παράγοντα να καθορίζει, ή και να «μουτζουρώνει» το κάδρο της κυβέρνησης.

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Ποιος έδωσε τέτοια «πατήματα» σε έναν … μάνατζερ, σε έναν παράγοντα ενός παράλληλου … σύμπαντος γεμάτου από φήμες και σκιές και τον μετέτρεψε από συνδαιτυμόνα ενός επιλεκτικά στεγανοποιημένου περιθωρίου σε τόσο ισχυρό άνθρωπο που, όπως τουλάχιστον περιγράφεται, μπορεί να μπαίνει στα υπουργεία και να απειλεί με μπράβους. υπουργούς που δεν του κάνουν τα χατίρια;

Ακόμη και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ένας από τους εμπειρότερους και πιο έγκυρους κοινοβουλευτικούς της Ελληνικής κεντροδεξιάς επισήμανε ότι είτε αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας είτε με πρωτοβουλία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να διερευνηθούν και οι καταγγελίες για την προσπάθεια του Μένιου Φρουρθιώτη να εξαπατήσει το δημόσιο και να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το πρόγραμμα Συν-Εργασία.

Το ξέσπασμα του Γιάννη Βρούτση που με τις αποκαλύψεις που έκανε, μιλώντας στο Doccumento φέρεται να περιγράφει τον παρουσιαστή, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ενεργοποίησε εκ νέου τον μηχανισμό των … καταρρακτωδών ερωτημάτων που τίθενται εδώ και πολύ καιρό στο παρασκήνιο – και τώρα πια, πιο φορτικά, πιο επίμονα. Και ο κύκλος των αποδεκτών ανοίγει.

Ο κ. Φουρθιώτης έχει πλέον και την ιδιότητα του εκδότη. Έβγαλε, εν μέσω πανδημίας κι ενώ ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία βυθίζεται στα αδιέξοδα της συγκυρίας μια εφημερίδα – σε μια εποχή που οι αναγνώστες των εφημερίδων μειώνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς – για να «μαθαίνουν» οι αναγνώστες, άπαξ της εβδομάδος … «πόσο καλή είναι η κυβέρνηση». Στην πορεία η εν λόγω εφημερίδα – διαφημιζόμενη πυκνά από τους διαύλους της δημόσιας τηλεόρασης- άρχισε να διαφημίζει μια … δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ ενώ η τιμή του φύλλου είναι μόλις 1 ευρώ.

Από όποια πλευρά κι αν το δούμε … δεν βγαίνουν τα νούμερα . Και τούτο την ώρα που η ΕΡΤ, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωση της πως «εκ του νόμου, δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη μετάδοση διαφημιστικών σποτ, όταν δεν προσκρούουν σε μία από τις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 4779/2021 άρθρ. 14 (διαφημίσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εισάγουν διακρίσεις, παραπλανητικές διαφημίσεις κλπ.), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική μας νομοθεσία η κοινοτική οδηγία 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο φύλλο της εφημερίδας, της περασμένης εβδομάδας.

Τα «Αποκαλυπτικά» διαφήμιζαν συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, την ώρα που δεν υπήρχε καμία συνέντευξη: «Ουδεμία συνέντευξη παραχώρησε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε οποιοδήποτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης», δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης. Η παραπλανητική διαφήμιση πήγε κι ήρθε ανεμπόδιστη και – όπως φαίνεται – με υπογραφή της ΕΡΤ . Γιατί άραγε; Ποιοι είναι εν τέλει οι τόσο ισχυροί προστάτες του … μάνατζερ - εκδότη ; Θα απαντήσει κανείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM