Καπουτζίδης: «Αν ο σύντροφός μου ήθελε παιδί, θα μπορούσα να σταθώ στο πλευρό του»

Γιώργος Καπουτζίδης
© NDP

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να γίνουν γονείς και αποκάλυψε πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να γίνει ακόμα μπαμπάς.

Για την περίοδο που ξέσπασε η οικονομική κρίση και τη δημιουργία της σειράς «Εθνική Ελλάδος» ανέφερε:

«Τότε άρχισαν να βγαίνουν προβλήματα και παθογένειες. Πριν ζούσαμε σε ένα συννεφάκι. Όταν ήρθε αυτό, είδαμε την άνοδο του φασισμού, ρατσιστικές τάσεις και με σόκαρε αυτό, αλλά και η αντίδραση που δεν είχαμε. Έβλεπα να αντιμετωπίζονται αυτά, όπως η Χρυσή Αυγή, από την τηλεόραση με εφησυχασμό. Ένιωσα χρέος σαν άνθρωπος να μιλήσω. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν λέμε τίποτα. Κάπως έτσι γεννήθηκε και η “Εθνική Ελλάδος”. Όταν ξεκίνησα να τη γράφω, ήμουν πιο μαζεμένος, όσο όμως πήγαινε, πνιγόμουν και γινόμουν πιο τολμηρός. Φοβόμουν κι εγώ που ήμουν τόσο τολμηρός.

Δεν το ομολογούσα γιατί δεν ήθελα να το δείξω. Γυρνούσα αργά το βράδυ και τσέκαρα πίσω μου. Δεν ήξερα τι αντίκτυπο μπορεί να είχε. Όσο όμως φοβόμουν και έλεγα "σταμάτα", τόσο αυτό γινόταν πιο δυνατό και συνέχιζα. Ήξερα όταν έγραφα ότι θα είναι το μισό και κάτω του “Παρά πέντε”, ήμουν έτοιμος ότι θα αποχαιρετίσω μεγάλο μέρος του κοινού της σειράς αυτής. Αλλά κάνω αυτό που έχω μέσα στην καρδιά μου, δεν θα προσπαθήσω να πιάσω τον παλμό του κοινού».

«Δεν σκέφτομαι τόσο πολύ να γίνω μπαμπάς»

«Τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά είναι δύο άνθρωποι που η κοινωνία αρνείται να τους δώσει το δικαίωμα να γίνουν γονείς. Αυτές οι οικογένειες έχουν έναν βιολογικό μπαμπά ή μαμά, αν πάθει κάτι, μπορεί το παιδί να βρεθεί στο ίδρυμα ενώ έχει σπίτι και οικογένεια, κι αυτό γιατί το κράτος δεν αναγνωρίζει τον άλλον ως γονιό.

Δεν σκέφτομαι τόσο πολύ να γίνω μπαμπάς, να πω την αλήθεια, Τώρα δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή, αλλά για φέτος το φουσκωτό στο Αγκίστρι σκέφτομαι. Να μην κάνω μεγάλα σχέδια, αλλά θα ήθελα αυτοί που το σκέφτονται, το αγαπούν κι έχουν τους συντρόφους τους και θέλουν να το κάνουν, να έχουν το δικαίωμα και στην Ελλάδα.

Αν ήμουν με έναν σύντροφο που ήθελε πολύ ένα παιδί, θα μπορούσα να σταθώ στο πλευρό του, αλλά μόνος μου να αναλάβω αυτή την ευθύνη με δυσκολεύει πάρα πολύ».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα