Μπέσσυ Αργυράκη: «Μου έχει λείψει ο τραγουδιστικός οργασμός»

Μπέσσυ Αργυράκη
© NDP

Η γνωστή τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη μίλησε για το αίσθημα που αισθάνεται ένας καλλιτέχνης από την επαφή του με το κοινό, κάνοντας λόγο για «τραγουδιστικό οργασμό».

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μου έχει λείψει ο τραγουδιστικός οργασμός. Αυτό που νιώθω πάνω στη σκηνή και το αλισβερίσι συναισθημάτων με τον κόσμο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, μιλώντας για την Έλενα Τσαγκρινού και τη Στεφανία Λυμπερακάκη, που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο και την Ελλάδα, αντίστοιχα.

«Φρέσκα κορίτσια η Στεφανία και η Έλενα, με σύγχρονα τραγούδια και οπτικοακουστικά. Πάρα πολύ ωραίες φωνές και φέτος. Έχουμε ξαναγυρίσει στο να πηγαίνουν με τη φωνή μπροστά στον διαγωνισμό. Αν καμιά χρονιά θελήσουμε να βάλουμε ελληνικό στίχο, θα ήθελα να το δω και με ελληνική μουσική, όπως συρτάκι, με μπουζούκι» δήλωσε συγκεκριμένα.

Η ζωή της 

Γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1957, ενώ το κανονικό της όνομα είναι Βασιλεία Αργυράκη. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1973, σε ηλικία 15 ετών, με τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι του Δημήτρη Κωνσταντάρα «Ηλεκτρονική εποχή», που βρέθηκε στην 5η θέση. Την επόμενη χρονιά, με το τραγούδι «Καμπάνες» του ίδιου συνθέτη - στιχουργού, εμφανίστηκε πάλι στον τελικό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και η καριέρα της εκτοξεύτηκε.

Έλαβε μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1977 με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ», που έφτασε στην πέμπτη θέση.

Στο απόγειο της επιτυχίας της ήταν τη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Σε ηλικία 25 ετών έκανε παράλληλη καριέρα στην Άπω Ανατολή! Τον Δεκέμβριο του 1980 ηχογράφησε ένα 45άρι δισκάκι με τίτλο «Toshihiko», το οποίο έφτασε στο Νο 6 στο γιαπωνέζικο Top-10, με πωλήσεις σχεδόν 2.500.000 αντιτύπων. Έναν χρόνο αργότερα, ταξίδεψε πάλι στο Τόκιο και ηχογράφησε ένα ολοκληρωμένο LP στα γιαπωνέζικα, που επίσης έσπασε ταμεία. Έπειτα από ένα διάλειμμα λίγων χρόνων, που αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην οικογένειά της, επέστρεψε στη μουσική σκηνή. Το τελευταίο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1997.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα