Big Brother: Δεν θέλουμε άλλους... Αντώνηδες

Η χυδαία ατάκα- γιατί μόνο έτσι μπορώ να την χαρακτηρίσω κομψά- του Αντώνη από το Big Brother με συγκλόνισε ως γυναίκα, ως αδελφή, ως φίλη, ως τηλεθεάτρια.

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το άκουσα. Δεν μπορούσα να χωνέψω πως ένας άντρας σκέφτεται και πάνω απ' όλα εκφράζεται με αυτό τον τρόπο για τις γυναίκες και μάλιστα δημόσια. Γιατί, δημόσια το είπε. Δεν το είπε συζητώντας με τους κολλητούς του, το είπε φορώντας μικρόφωνο και με τις κάμερες γύρω του. Η λέξη «βιασμός» είναι πολύ σκληρή και τέτοιου είδους περιστατικά καταδικάζονται. Άλλωστε η Ελένη, η Μυρτώ και πολλά ακόμα παιδιά δεν μπορούν να ξεχαστούν.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Αντώνης έχει προβεί σε τέτοιου είδους πράξη κατά το παρελθόν. Ότι δηλαδή, έχει υποχρεώσει μια γυναίκα να βρεθεί ερωτικά μαζί του παρά τη θέλησή της. Και πάνω απ' όλα δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο και αυτή η γυναίκα να μην το κατήγγειλε γιατί μπορεί να φοβήθηκε. Να φοβήθηκε την ταμπέλα της κοινωνίας ή να φοβήθηκε ότι μπορεί να συμβεί κάτι χειρότερο.

Σαν τον Αντώνη υπάρχουν πολλοί γύρω μας. Ζουν ανάμεσά μας. Αν με ρωτάτε, ο Αντώνης δεν είναι μάγκας- γιατί τέτοιου είδους απόψεις μόνο μάγκα δεν κάνουν έναν άντρα- απλά είναι από τους άνδρες που λες «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς».

Δεν γίνεται μέσα σε μια εβδομάδα να έχει ξεχάσει ότι υπάρχουν μικρόφωνα και κάμερες και να θεώρησε πως από τη στιγμή που το Big Brother προβάλλεται 24 ώρες το 24ωρο live streaming θα περνούσαν απαρατήρητα τα όσα είπε. Μπορεί να ήθελε να συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του και να συζητηθεί το όνομά του, αλλά το μόνο που κατάφερε να προκαλέσει είναι...απέχθεια.

Δεν ξέρω αν ακόμα έχει συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που ξεστόμισε, αλλά το σίγουρο είναι πως έχει έλλειψη παιδείας-και φάνηκε από την αρχή- η οποία ξεκινάει από την οικογένεια. Δεν θ' αναφερθώ στους γονείς του γιατί δεν ξέρω τι άνθρωποι είναι και σίγουρα ως γονείς θα νιώθουν ντροπή για το καμάρι τους. Θα σταθώ όμως σε αυτό που είπε... πως αν δεν αδειάσει το «πακέτο» του σε μια γυναίκα τότε έχει... βιασμό.

Προς τους Αντώνηδες τούτης της κοινωνίας: Τις γυναίκες πρέπει να τις αγαπάτε και να τις σέβεστε. Αν δεν έχετε μάθει ν' αγαπάτε τουλάχιστον να τις σέβεστε γιατί εκείνες σας φέρνουν στον κόσμο, είναι μανάδες σας, αδελφές σας, φίλες σας και σύντροφοι σας. Είναι εκείνες που θα σας κάνουν πατεράδες. Πρέπει να μάθετε να δέχεστε το «όχι» και να μην ψάχνετε τρόπους για ν' αναπτερώσετε τον ανδρισμό σας και να δείξετε την δύναμή σας. Πριν κάνετε κάτι σε μια γυναίκα, σκεφτείτε εάν θα θέλατε να το κάνει κάποιος άλλος στην ίδια σας την αδελφή.

Προς τις μανάδες (γιατί φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης): Να μεγαλώνετε τους γιους σας σαν τον άντρα που θα θέλατε εσείς να έχετε και σαν τον άντρα που θα θέλατε να σας φέρει η κόρη σας στο σπίτι. Να τους μάθετε ότι πρέπει να σέβονται τις γυναίκες και να θέλουν να κάνουν μαζί τους έρωτα και όχι ν' αδειάζουν τα «πακέτα» τους!

Προς τους τηλεθεατές: Από την στιγμή που έχετε το τηλεκοντρόλ στο χέρι σας έχετε και την επιλογή του τι θα δείτε.