Η Λετίτσια Κάι δημιουργεί περίτεχνα γλυπτά με τα...μαλλιά της

Οι δημιουργίες του 25χρονου μοντέλου από την Ακτή Ελεφαντοστού

Η 25χρονη Λετίτσια Κάι -ή όπως θα τη βρείτε στο Instagram laetitiaky-, διαθέτει έναν από τους πιο κουλ λογαριασμούς στα social media αφού καταφέρνει και δημιουργεί τα πιο περίεργα γλυπτά χρησιμοποιώντας μόνο τα μαλλιά της!

Το μοντέλο από την Ακτή Ελεφαντοστού, που εργάζεται και ως fashion designer εξηγεί πως ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με την κομμωτική ή κάτι παρόμοιο, απλώς ξεκίνησε να πλέκει τα μαλλιά της μητέρας της και της αδερφής της από την ηλικία των πέντε. Ωστόσο, αναφέρει πως το ιδιαίτερο αυτό ταλέντο της ήρθε στην επιφάνεια πριν από περίπου έξι χρόνια καθώς  ήθελε με κάποιο τρόπο να επιστρέψει στις αφρικανικές ρίζες της.

«Στην αρχή, ήταν μόνο για διασκέδαση και για να δείξω τη δημιουργικότητά μου, αλλά με τον καιρό αυτό άλλαξε», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «Είδα τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στους ανθρώπους, οπότε τώρα το κάνω πιο σοβαρά και με περισσότερη αφοσίωση. Μέσα από τα σχέδια μου, στέλνω μηνύματα αυτο-αγάπης, ανοχής, ισότητας και σεβασμού. Το κάνω για να βελτιώσω τον κόσμο στον οποίο ζω».

Πράγματι, οι δημιουργίες του μοντέλου έχουν εξελιχθεί τόσο στο σχεδιασμό όσο και στα μηνύματα που περνά στον κόσμο. Συγκεκριμένα, το 2017, σχεδίασε ένα έργο στο οποίο μια ανδρική φιγούρα κοιτάζει τη φούστα μιας γυναίκας. Με αυτό η Κάι ήθελε να αναδείξει την σεξουαλική παρενόχληση που υφίστανται χιλιάδες γυναίκες. Επίσης, το καλοκαίρι του 2020 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους αμερικανικούς νόμους κατά της άμβλωσης, δημιούργησε με τα μαλλιά της μια εικόνα μήτρας, καθώς οι περισσότεροι ακόλουθοί της είναι γυναίκες.

Η Λετίτσια Κάι σε συνέντευξή της στο Elle είχε δηλώσει πως «Η τέχνη καθιστά δυνατή την προσέγγιση περισσότερων ατόμων, επειδή βρίσκει έναν πρωτότυπο τρόπο να αναδεικνύει διάφορα θέματα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KY (@laetitiaky)

Η Λετίτσια Κάι φωτογραφίζει τις δημιουργίες της και τις μοιράζεται στο Instagram, όπου έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 440.000 ακόλουθους.

Δείτε περισσότερα από τα σχέδια της Ky παρακάτω

Λετίτσια Κάι

Λετίτσια Κάι

Λετίτσια Κάι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM