Ζαχαρίας Ρόχας: «Εκδότρια μου ζήτησε να στήσουμε αυτοκτονία για να γίνω εξώφυλλο»

Όσα αποκάλυψε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του για αντισυναδελφικές συμπεριφορές

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ζαχαρίας Ρόχας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «On time», όπου και αναφέρθηκε σε άσχημες και αντισυναδελφικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου, ενώ αποκάλυψε και ακραία πρόταση που δέχτηκε στην αρχή της καριέρας του από εκδότρια περιοδικού.

«Είμαι 43 χρόνια στον χώρο του θεάτρου και είναι φυσικό να έχω ζήσει κακοποιητικές συμπεριφορές, αντισυναδελφικές συμπεριφορές, φλερτ υπέρ των ορίων. Μεγάλος παραγωγός πήγε να μου φάει 300 ένσημα και από εκεί που ήμουν “σπουδαίος ηθοποιός” έγινα “αλήτης, εκβιαστής”, επειδή ζητούσα τα αυτονόητα και κατέληξα την ίδια ημέρα στο νοσοκομείο με πίεση» εξομολογήθηκε ο ηθοποιός. «Τελικά, μεσολάβησε η δικηγόρος του Σωματείου και πήρα όσα έπρεπε να πάρω» πρόσθεσε.

Η ανήκουστη πρόταση

Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε πως στην αρχή της καριέρας του εκδότρια περιοδικού τού πρότεινε να στήσουν ένα σκηνικό, προκειμένου να τον κάνει εξώφυλλο στο περιοδικό της. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρόχας τόνισε: «“Θέλεις να στήσουμε μια αυτοκτονία ερωτικού περιεχομένου και να γίνεις εξώφυλλο στο περιοδικό μου;”. Της είπα “όχι, ευχαριστώ, δεν ενδιαφέρομαι”».

Ποιος είναι ο Ζαχαρίας Ρόχας

Ο Ζαχαρίας Ρόχας είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Από το 1997 έως το 2000 δίδαξε υποκριτική στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Αερόπλοιο». Το 2001 δίδαξε σε σειρά σεμιναρίων με θέμα την αρχαία τραγωδία, το 2005 δίδαξε στην Ακαδημία Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ «Διεύθυνση Ηθοποιών» στο τμήμα σκηνοθετών και έδωσε σειρά μαθημάτων στο Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής με θέμα «Προσέγγιση στο Αρχαίο Δράμα».

Το 2006 έως το 2008 δίδαξε στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ και από το 2007 έως το 2010 δίδαξε στη Δραματική Σχολή «Ίασμος» υποκριτική. Ο ίδιος έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και ταινίες. Παράλληλα, έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις, ενώ πήρε μέρος και στη συγγραφική παραγωγή ορισμένων έργων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM