Το ρωσικό κοινοβούλιο προχωρά σε απαγόρευση ομοφυλοφιλικών σκηνών σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές

ρωσία ομοφυλόφιλοι

Όπως δήλωσε ο  ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων, Γυναικών και Παιδιών της Συνέλευσης, αναμένεται να εξεταστεί ένα νομοσχέδιο, που θα απαγορεύει σκηνές που δείχνουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Μιλώντας στο RIA Novosti τη Δευτέρα για τις προτάσεις αυτές, ο Βιτάλι Μιλόνοφ του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία επιβεβαίωσε ότι ο νόμος θα εξεταστεί εξονυχιστικά στην Δούμα και ότι οι εργασίες για το κείμενο βρίσκονται σε εξέλιξη. «Η νομική λύση σε αυτήν την κατάσταση είναι προ των πυλών», είπε.

Ο Μιλόνοφ, υψηλά ιστάμενος στην ηγεσία του κόμματος, είπε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τη ρυθμιστική αρχή του κράτους να μην επιτρέπει τη μετάδοση ταινιών με περιεχόμενο από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.«Όποιος θέλει μπορεί να έχει ειδική πρόσβαση σε τέτοια βίντεο, καθώς και βίντεο με πορνογραφία», επισήμανε, δηλώνοντας ότι υπάρχει δημόσια απαίτηση να μην απεικονίζονται σκηνές ομοφυλοφιλίας.

Έρευνα από το Ρωσικό Κέντρο Έρευνας της Κοινής Γνώμης (VTsIOM) που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα αποκάλυψε ότι το 80% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι είναι απαράδεκτο να προβάλλονται ομοφυλοφιλικές σχέσεις σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές με περιορισμούς ηλικίας 18+, ενώ το 57% των Ρώσων που ερωτήθηκαν είπε ότι πρέπει να απαγορευθεί η προβολή σκηνών που δείχνουν αυτό που θεωρείται ως «σεξουαλική παρέκκλιση».

Η εξέταση της νομοθεσίας κατά του περιεχομένου που απεικονίζει σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου συμπίπτει με την άποψη μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου της Ρωσίας για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που είπε στη Vedomosti ότι είχε δημιουργήσει έναν «κατάλογο» για να επισημάνει το λεγόμενο «τοξικό περιεχόμενο» στο διαδίκτυο.

Η πηγή αυτή αναμένεται να θίξει θέματα όπως ο ριζοσπαστικός φεμινισμός, οι τρόποι ζωής «χωρίς παιδιά», καθώς και η προώθηση της ομοφυλοφιλίας και της κτηνωδίας. Ο Μιλόνοφ, γνωστός για τα εμπρηστικά σχόλια κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, προκάλεσε αντιδράσεις από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας τον Αύγουστο, αφού χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους ως το «χαμηλότερο στάδιο ανάπτυξης του ζωικού κόσμου».